A B52 JazzFeszt 2018. évi programja

Friss hírek az első B52 JazzFeszt előkészületeiről. Elkészült a fesztivál plakátja és részletekkel szolgálhatunk a programról is. Június 9.-én 16 órakor kezdünk, Pilisborosjenőn, a Budai út 52-ben.

B52 Jazz Feszt 2018

A fesztivál programja

Kedvcsinálónak álljon itt pár bekezdés a produkciókról és az előadókról:

Könnyen érthető jazz

Az est első produkciója a 2015-ös év jazz altszaxofonosának választott Tóth Viktor koncert-beszélgetése, Könnyen érthető jazz címmel. Különlegessége hogy a koncerten a közönség beavatást kap a jazz történetébe, stílusjegyeibe – az elhangzó számok példaként szolgálnak majd – kommentárok segítségével egyfajta kulcsot kap a hallgató a jazz megértéséhez, a zene mélyebb felfogásához és élvezetéhez.

Mörpava

A Mörpava zenekar a fesztivál zenei házigazdája – a tagok közül többen pilisborosjenőiek. Ennek megfelelően többszőr élvezhettük már kis falunkban is “aszimmetrikus lüktetésű alternatív jazz” muzsikájukat.

Várvölgyi Szabolcs Trió

A Várvölgyi Szabolcs Trio trió célja, hogy a “60-as évek pszichedelikus rockzenéjének hangzását és intenzitását vegyítse a kortárs jazz harmónia- és dallamvilágával. A zenekar 2013-ban alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakos hallgatóiból. Zenei világukat szélsőséges dinamika, erős érzelmi hatás jellemzi. 2017 tavaszán jelent meg első lemezük Strange Years címmel.”

Tóth Viktor Tercett

A Tóth Viktor Tercett műsorát a zenekarvezető-szaxofonos kompozíciói alkotják, melyek a “komponált zene és a szabad zene határán lebegő, a pillanat energiáját megragadni vágyó szellemiségben íródtak és kerülnek előadásra”. A zenekar tagjai korábban már több más formációban is játszottak együtt, épp ezért zenei összjátékuk kiforrott, előadásmódjuk lendületes és kreatív. A Tercett tagjai időről időre változtak. Első lemezük Tercett címmel 2005-ben jelent meg. Ezt eddig további 5 lemez követte, melyek közül három is kiérdemelte az év jazzlemeze címet. Pilisborosjenőn a tercett a Tóth Viktor, Orbán György, Hodek Dávid felállásban lép fel – világsztárok a B52 színpadán.

Végül pedig pár nélkülözhetetlen pénzügyi információ

A rendezvény szervezője a 2097 Csoport Egyesület. A fesztivál költségeinek fedezéséhez számítunk a közönség valamint a helyi közösség támogatására. A rendezvény napján támogatói jegyeket a helyszínen lehet igényelni. A támogatás ajánlott összege 1,000 Ft.

VIP támogatói jegyeket is ajánlunk, ezekre már most lehet jelentkezni, a b52jazzfeszt@gmail.com címen. A támogatás ajánlott összege 5.000 Ft. A támogatás összegét készpénzben vagy banki átutalással is be lehet fizetni. A 2097 egyesület bankszámlaszáma: 73612102-10212408. Banki utalás esetén a megjegyzésbe kérjük irják ezt: B52 JazzFeszt.

Várjuk továbbá helyi kötődésű vállalkozók jelentkezését, akiknek cége szponzorként tudná támogatni az első pilisborosjenői jazz fesztivál megvalósítását. Kérjük jelezzék érdeklődésüket a b52jazzfeszt@gmail.com címen, hogy a szervezők felvehessék Önökkel a kapcsolatot.

By | 2018-05-16T12:48:19+00:00 2018. 04. 13.|B52 Jazz Feszt, Helyi kultúra|

2 hozzászólás

 1. TömöriBalázs 2018-04-20 - 12:50 - Válasz

  Van gyerek/családi jegy is vagy minden jegy egységesen ennyi?
  üdv,
  Tömöri Balázs

 2. TömöriBalázs 2018-04-21 - 00:07 - Válasz

  Emailben már kaptam is választ: gyerekeknek ingyenes.
  Köszönöm szépen! Sok sikert a szervező csapatnak!
  TB

Hagyj üzenetet