Tisztítsuk meg Pilisborosjenőt!2021-06-05T17:16:29+02:00

Tisztítsuk meg Pilisborosjenőt!

Hagyománya van a falunkban a közösségi szemétszedésnek. Önkéntesek csoportjai külön és egymással összeszövetkezve rendszeresen megtisztítják az odahordott hulladéktól az utak szélét, az erdőt vagy akár patakjaink medrét. A falubeli vállalkozások pedig gyakran önzetlenül támogatják a civil szerveződéseket ebben. A Falugondnokság munkájára is mindig számíthatunk. Most a “Tisztítsuk meg az oszágot!” pályázaton elnyert több, mint 2 millió forintot a 2097 Csoport Egyesület a hulladékok összegyűjtésével kapcsolatos kiadásokra fordíthatja. Pályázatunkban 4 helyrajzi számon vállaltuk önkormányzati tulajdonú területek civil összefogásban történő megtisztításának megszervezését és a hulladékok elszállítását, több mint 50 m3-es mennyiségben. 

A szerződés értelmében az alábbiakra vállalkoztunk: “elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladékkal érintett, pályázatban megjelölt ingatlan(ok) területének teljes hulladékmentesítését kell elvégezni és gondoskodni kell a megtisztított terület megfigyeléséről és meg kell tenni minden szükséges intézkedést a jogellenes hulladéklerakás megelőzése és hatósági szankcionálásának elősegítése érdekében”

Három helyszín megtisztítását tervezzük, kettő az Ófaluban egy pedig Malomdűlő településrészen. A pályázati pénz lehetővé teszi gépi munka, szakemberek és eszközök igénybevételét. Mindemellett a szervezők önkénteseket is bevonnak a munkálatokba, szigorúan a járványügyi előírások betartásával. A támogatást március végén nyertük el és a megvalósítási határidő május vége. A szervezők igyekeznek e rövid idő alatt minél többet megvalósítani a projekt eredeti célkitűzéseiből. Tágabb határidővel ez könnyebb lett volna, de igy is megtesznek minden tőlük telhetőt.

Helyszínek:

  • Malomdűlő – szemétszedés
  • Lucfenyő tér – elhagyott épület takarítása
  • Mózer – árok – növényzet ritkítása, kézi szemétszedés, építési törmelék elszállítása

Jelen oldalt folyamatosan frissítjük, és beszámolunk az elvégzett munkákról.

Kapcsolódó bejegyzések:

Go to Top