Projektjeink

Az alábbi felsorolás azokat a főbb projektjeinket tartalmazza, amelyekhez örömmel vesszük támogatók jelentkezését, legyen az akár anyagi támogatás, akár személyes közreműködés a szervező munkákban. Kapcsolatfelvétel, jelentkezés céljából kérjük írjatok az egyesulet@2097.hu e-mail címre.

Amennyiben munkánkat vagy valamelyik projektünket anyagilag is segítenéd, támogatásodat banki utalással tudod legegyszerűbben eljuttatni egyesületünk részére. Célzott támogatás esetén kérjük tüntesd fel a megjegyzés rovatban, hogy milyen céllal küldöd a támogatást!

Bankszámlaszámunk: 2097 Csoport Egyesület: 16200223-10154337

Segítségeteket előre is köszönjük!

A 2097 Csoport Egyesület tagjai

Pilisborosjenő zöld területeink fejlesztése

2018-ban 44 helyi örökbefogadó család együttműködéséban a Kevélyhegyi Levendulamezőtől a Várvölgy irányába induló, tűző napnak kitett népszerű séta- és túraút mentén ezüst hárs és magas kőris fákat telepítettünk. Létrehoztunk egy pénzügyi alapot Pilisborosjenő közterületeinek fásítására, amelyre eddig mintegy 180.000 Ft felajánlás érkezett.
2019-ben további zöld területek fejlesztésére van lehetőségünk. Küller polgármester tavalyi javaslatára elkezdtük tervezni a Levendulástól a Kálváriához vezető út járhatóvá tételét, az özönnövények helyett fásításra, padok és asztalok kihelyezése szerepel a terveink között. Csatlakozz, csináljuk együtt!

Anyagi támogatás esetén kérjük feltüntetni a megjegyzés rovatban: „ZÖLDTERÜLETEK”

B52 JazzFeszt 2

Tavalyi nagysikerű esemény után idén is megrendezzük a Pilisborosjenői JazzFeszt-et, mégpedig 2019. június 1-én. A jó hangulatú kulturális és közösségi esemény megvalósításához örömmel veszünk csatlakozókat!

Célzott anyagi támogatás esetén kérjük feltüntetni a megjegyzés rovatban: „JAZZ FESZT”

Patakmentők

Az a célunk, hogy a falu szívén keresztül csörgedező patakunkból ne legyen lebetonozott esővíz elvezető csatorna. Ökológiai kisvízként való megújítása, a gyerekek patakhoz való hozzáférése szintén fontos szempontok a patakot érintő tervek készítésénél, a pályázatok leadásánál, amit tapasztalatunk szerint nekünk, civileknek kell elérnünk. Richter Flóra tájépítész Borosjenői-patakkal kapcsolatos inspiráló jövőképe, a patakunk takarítása és értékeinek védelme a csoport tagjainak fontos közös nevezője. Csatlakozzon hozzánk, óvjuk együtt a patakot!

Célzott anyagi támogatás esetén kérjük feltüntetni a megjegyzés rovatban: „PATAKMENTŐK”

Sodródás STOP! Közösségi településfejlesztés

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a falunk nem egy olyan településfejlesztési stratégia megvalósításán dolgozik, amit a faluközösség magáénak vall és oszt, hanem sodródik – ráadásul rossz irányban. Úgy tapasztaljuk, hogy falunk képviselőtestülete a falut körülvevő zöld területekre potenciális lakóingatlan fejlesztési területként tekint és látszólag kevés elképzelése van a növekvő lakosságszám és jogos – főleg infrastrukturális és intézményi – igényeik ellátásának mikéntjéről, forrásairól és következményeiről. Különösen tapintható a sodródás falunk FŐ utcáját látva: élettel teli Fő utcát szeretnénk és nem sittdaráló és előkészítő telepet, kihalt épületeket, üres telkeket! Tervezzük meg együtt KÖZÖSEN, hogy merre és milyen módon fejlesszük Pilisborosjenőt! Csatlakozzon be a folyamatba minél előbb!

Célzott anyagi támogatás esetén kérjük feltüntetni a megjegyzés rovatban: „TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS”

Jenői Szalon

Szellemünk, lelkünk is igényli azt a ‘táplálékot’, amit a Jenői Adventen tapasztaltunk meg. A ‘Jenői Szalon’ életrehívásával havi rendszerességű beszélgetéseket szervezünk a Mandelbrot kulturális örömplacc területén (Budai út 52), mely teret biztosít minden, közösségünknek értéket adó, az együttlétet, egymást segítését hozó, előremutató programnak. Falunkbeli művészek, érdekes emberek és családok bemutatásával márciustól induló programjaink szervezésével, lebonyolításához örömmel vesszük a csatlakozókat!

Célzott anyagi támogatás esetén kérjük feltüntetni a megjegyzés rovatban: „JENŐI SZALON”

Zsákfalvi Riporter

Helyi újságot indítottunk, ahol elsősorban nem a hivatali, hanem a falunkbeliek számára érdekes helyi ügyekre, eseményekre koncentrálunk. Eseményeket, érdekes embereket, véleményeket mutatunk be – reméljük mindenki örömére!

Célzott anyagi támogatás esetén kérjük feltüntetni a megjegyzés rovatban: „ZSÁKFALVI RIPORTER”