Pilisborosjenő közterületeinek zöldítése2019-09-18T09:54:34+02:00

Pilisborosjenő közterületeinek zöldítése

AKTUÁLIS: Kálvária út megújítása

Rövid összefoglaló

Egy újabb fasort tudnánk kialakítani, megújítani a Levendulamezőtől indulva a meglévő bebokrosodott területen a pilisborosjenői Kálvária irányába.
A helyi öregektől tudjuk, hogy korábban is volt itt fasor, mert itt haladt a gyalogút a Kálváriához, de mostanra benőtte a gaz, és már alig látható. A most kitaposott út azonban nemsokára meg fog szűnni a bölcsőde építési projekt miatt, így újra fontos szereplővé válhat a régi út. Ehhez azonban azt rendbe kell tenni, hogy méltó legyen a funkciójához.

2019. szeptember 28-án 9:00-től 13:00 óráig dolgozunk majd együtt a 150 méternyi útszakasz kitisztításán és az új fák elültetésén!

Jelentkezzetek, hogy közösen megújíthassuk a Kálváriához vezető régi utat Pilisborosjenőn!

Te hol zöldítenél?

2019-ben – felbuzdulva a tavalyi faültetés sikerén – újra zöldítési programot hirdetünk. A Kálvária út helyreállításának elkezdése mellett olyan, a falu belsejében lévő kisebb területeket szeretnénk megújítani, ahol egy kis erőfeszítéssel egy-egy utcarészlet széppé, zölddé varázsolható.
Fontos szempontok az idei projekteknél:

  • olyan helyeket találni, ahol a közelben élők szívesen lesznek a terület megújításának gazdái, hogy később a fenntartást, ápolást is könnyen tudják szervezni,
  • padokat, találkozási pontokat is alakítsunk ki a fák, bokrok ültetése mellett, hogy egy-egy jó beszélgetés színterei is lehessenek ezek a terek,
  • lehetőleg helyben őshonos fajokat ültessünk.

Azért, hogy megtaláljuk a legjobb ötleteket, tereket, kérünk, ha van ötleted, hogy te hol zöldítenél, írd meg nekünk az info@2097.hu címre, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Jó, ha az ötleted tartalmazza:

  • neved, elérhetőséged
  • pontos helyszínt – esetleg fotót is
  • pár soros összefoglalót, hogy mit javasolsz zöldíteni és milyen feladatokból állna a projekt

Az ötleteket  2019. június 15-ig várjuk, utána összevezetjük a beérkezett javaslatokat, ha szükséges priorizálunk, költséget becslünk és előkészítjük a megvalósítást. A 2097 Csoport Egyesület pénzügyi forrást is nyert zöldítési projektekre, illetve a tavalyi faültetésből is maradt pénz, így a finanszírozás egy része ezekből is megoldható, bár biztosan szükség lesz a tavalyi személyes felajánlásokra is.

Itt a honlapon és a Facebook csoportban közzétesszük az összes beérkező ötletet – miután konzultáltunk Veled!

Beérkezett ötletek

Kapcsolódó hírek

202019 08

Mit tehetnénk a Kossuth téri árvizek megelőzése érdekében?

By |2019. 08. 20.|Categories: Közterületeink, Pilisborosjenői patak, Szakmai vélemény|Tags: , |2 hozzászólás

Az elmúlt évtizedekben a Kossuth teret több alkalommal öntötte el nagy felhőszakadások alkalmával az iszappal, murvával, nagyobb kövekkel és aszfaltdarabokkal elegyes áradás. Az elmúlt 9 évben ezek elkerülése érdekében lényegében semmilyen érdemi erőfeszítés nem történt, a tevékenység mindössze a káresemények utáni romtakarításra szorítkozott, és a 2017-es Vis Maior támogatás 95 millió forintos keretéből is csak egy olyan műszaki megoldás (betonteknő) született, ami se nem szép, se nem alkalmas a hasonló káresemények megelőzésére.

262019 06

Egy zavaros felhívás margójára

By |2019. 06. 26.|Categories: Közterületeink, Vélemény|Tags: |5 hozzászólás

Hírmondó előző számában Küller János polgármester vezette Önkormányzat felhívást tett közzé. Úgy tűnik, hogy nem vicc, hogy arról szavazhatunk (!), hogy mi legyen a régi iskolával. A kérdés, hogy ezen felhívás alapján hogyan tudna bárki is dönteni!

Go to Top