Önkormányzati választás 20192019-10-19T05:59:18+02:00

Önkormányzati választás 2019

A 2097 Csoport Egyesület polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket indít a 2019-es önkormányzati választáson. Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy megismerhesd jelöltjeinket, programunkat, és itt osztjuk meg a falu közügyeivel kapcsolatos írásainkat is.

Számítunk rád október 13-án a szavazóhelyiségekben! Ne feledd: Te is itt laksz, neked sem mindegy!

Támogassa választási kampányunkat, hogy több embert érhessünk el!

Támogassa kampányunkat, hogy alternatívát kínálhassunk az október 13-ai választásokon! Mert 2019 őszétől egy értékeinket megőrző, dinamikus, helyi képességeinkre és vállalkozóinkra jobban építő faluvezetést szeretnénk, mely tanul más települések jó példáiból és a korábbi hibákból is. (bővebben:programunkban )

Ezért saját forrásokból újságot, kiadványt, szórólapot készítünk, s néhány központi helyen plakátot is szeretnénk kitenni, hogy mondanivalónkat, üzeneteinket eljuttassunk Önökhöz. Segítsen, hogy minél több embert el tudjunk érni!

Köszönjük támogatását!

Segítőket keresünk!

Mi mindannyian Pilisborosjenőért, a pilisborosjenőiekért dolgozunk. Változtatni szeretnénk, de ehhez TE is kellesz! Csatlakozz hozzánk, tegyünk együtt azért, hogy legyen a faluvezetésnek alternatívája az őszi választáson! Jelentkezz segítőnek kampánycsapatunkba!

  Jelöld meg, hogy miben tudnál a segítségünkre lenni!

  SzórólapozásAjánlásgyűjtés, kopogtatásSzavazatszámlálásEgyéb (írd le pár szóban, hogy mi az, amiben segíteni tudsz, és a fenti listában nem szerepel)

  2097.hu hírlevél regisztráció

  Miért szavazz ránk?

  Mert stratégiában gondolkodunk a falu jövőjéről. A sikeres települések gyakorlatából tanulva új alapokra helyezzük az önkormányzat működését a falu valamennyi lakójának érdekében. Önkormányzati stratégiánk legfontosabb elemei:

  Több pályázati pénzt hozunk a falunak

  Oktatási, egészségügyi, szociális, sport és kulturális intézményeink, infrastruktúránk (út, vízelvezetés) további fejlesztésének elengedhetetlen feltétele a sikeres pályázás. Tervszerűen és magas színvonalú előkészítő munkával, kidolgozott műszaki tervekkel készülünk fel a jövőben megnyíló pályázatokra, hogy maximálisan kiaknázzuk az ezekben rejlő lehetőségeket falunk valamennyi településrészének javára.

  Kisebb lakossági adóteher, magasabb iparűzési adóbevétel

  A lakossági adók távlati mérséklődésének elengedhetetlen feltétele az iparűzési adóbevételek növekedése. A rendelkezésünkre álló eszközökkel támogatjuk a helyben működő adófizető cégek fejlődését, lépéseket teszünk további adófizető cégek létrejötte, megtelepedése érdekében.

  Falunkban az adóterhek magasak, egyúttal pedig sokan nem fizetnek adót. Az igazságosabb közteherviselés érdekében támogatjuk az adóhátralékok
  rendezését, de szankcionáljuk a szándékos adóelkerülést. Megkezdjük az adórendelet szociális szempontú felülvizsgálatát. A lakossági adókat az itt
  élők jó életminőségének javítására fordítjuk, a külső településrészekről befolyó adóbevételek arányos részét az ottani karbantartásokra és fejlesztésekre költjük el.

  Megvédjük természeti és kulturális értékeinket

  Falunk legnagyobb kincse a minket körülvevő csodálatos természet. Környezettudatos önkormányzatként védjük természeti és kulturális értékeinket, rendszeresen karbantartjuk és a lakosság bevonásával parkosítjuk közterületeinket, fejlesztjük a szelektív- és zöldhulladék gyűjtését és helyi hasznosítását. Elősegítjük a helyi termelők, szolgáltatók és vásárlók egymásra találását.

  Felelős turizmussal az élhető faluért

  A hozzánk látogató turisták jelentős bevételt hozhatnak a falunak és a helyi vállalkozásoknak, de egyúttal zavarhatják is az itt élők életét. A lakosság és szakértők bevonásával olyan turisztikai stratégiát dolgozunk ki, amely reális gazdasági számításokon nyugszik, kihasználja kedvező adottságainkat, és tekintettel van a lakosság elvárásaira is.

  A jogvitákat hatékonyan rendezzük

  A közérdek határozott képviselete mellett a lehető leggyorsabban rendezzük a fejlesztési területekkel kapcsolatos vitákat és pereket, amelyek a legfőbb akadályai a falu harmonikus fejlődésének.

  Lakóparkok építése helyett falusias léptéket megtartva tervezünk

  Nem támogatjuk a lakóparkosításokat, de a falu organikus növekedését, a meglévő közművesített telkek beépülését természetes folyamatnak tartjuk. A lakosság várható növekedésére tudatosan készülve tervezzük az oktatási kapacitások növelését.

  „Mekkmesterkedés” helyett szakszerű beruházásokat

  Megterveztetjük a falu vízelvezetési rendszerét, és ennek kialakítását az útépítések elengedhetetlen részének tekintjük, ahogy a lakóingatlanok megközelítésének biztosítását is.

  Faluközösséget építünk

  Jó itt élni Pilisborosjenőn. A lakosok folyamatosan megfelelő tájékoztatást kapnak az őket érintő ügyekről, és részt vehetnek a jövőnkre vonatkozó döntések előkészítésében. A fiatalok és az idősek igényeit egyaránt figyelembe vevő faluközpont-tervet készítünk, és elkezdjük annak megvalósítását, kiemelt figyelmet fordítva a közösségi terekre. Jól szervezett szociális támogató rendszert építünk a közösség bevonásával. Évente 3 alkalommal közmeghallgatást szervezünk, és rendszeresen fogadóórákat tartunk minden településrészen. Átláthatóan működő önkormányzatot hozunk létre a lakosság felé nyitott és együttműködő vezetőkkel és köztisztviselőkkel, jól szervezett, ügyfélbarát hivatallal.

  Együtt többre megyünk!

  Kapcsolódó cikkek, írások

  132019 10

  A választó választ

  By |2019. 10. 13.|Önkormányzati választás|

  Különféle helyzetekben különféle minőségünkben nyilvánulunk meg: vagyunk szülők, gyermekek, rokonok, munkatársak, szomszédok, sporttársak, üzlettársak, lakók, főnökök, beosztottak, szülőtársak, utasok, ügyfelek, fogyasztók és sok minden más. Négy-öt évente egyszer, legalább egy napig választók vagyunk.

  122019 10

  Hirtling István színművész is a 2097-et támogatja

  By |2019. 10. 12.|Önkormányzati választás|

  Hirtling István színművész is a 2097 Csoport Egyesületet támogatja Hirtling István Jászai Mari-díjas, Érdemes művész a 2097 Csoport Egyesület alapító tagjaként és szakértőként is támogatja Tömöri Balázs polgármester-jelöltünket. Sokoldalú tapasztalataival eddig [...]

  112019 10

  Meg tudjuk csinálni!

  By |2019. 10. 11.|Önkormányzati választás|

  A 2097 Csoport Egyesület polgármesterjelöltje arra kéri Pilisborosjenő lakosait, hogy minél többen menjenek el szavazni október 13-án akkor is, ha szép idő lesz, és már esetleg úgy érzik, hogy a 2097-nek nyert ügye van. A polgármesterjelöltek vitáján, a lakossági találkozókon és a képviselőjelöltek bemutatkozásán látványosan megmutatkozott a 2097 mögött álló egyre szélesebb körű támogatás, a szakértelem és a felkészültség, de Tömöri Balázs szerint akkor lennének igazán hatékonyak az általuk ígért új szemléletű faluvezetésben, ha együtt dolgozhatnának tovább.

  112019 10

  Dr. Csányi Márta belépett a 2097 Csoport Egyesületbe!

  By |2019. 10. 11.|Önkormányzati választás|

  Falunk köztiszteletben álló doktornője nagy örömünkre a jelöltjeinket támogató szakértők közé is jelentkezett, egészen biztosan sokat fog tudni segíteni szociális, egészségügyi, közösségépítés témákban! Vele egyidőben még Máté Krisztina egyetemi oktató, szakfordító, és dr. Zádor István pályázatokkal foglalkozó közgazdász, villamos- és közlekedésmérnök is csatlakozott az egyesülethez.

  092019 10

  Kampányutak és ami mögötte van

  By |2019. 10. 09.|Önkormányzati választás, Szakmai vélemény, Településfejlesztés|

  Kampányutak és ami mögötte van Az útépítések kusza háttere Miután a faluban sebtiben megindult gyenge minőségű kampány-útépítésekről a jogszabályi kötelezettség ellenére semmiféle dokumentációt nem tett elérhetővé az önkormányzat, egyesületünk közérdekű adatigénylést [...]

  Hozzászólások

  Go to Top