Önkormányzati választás 20192019-09-20T08:56:01+02:00

Önkormányzati választás 2019

A 2097 Csoport Egyesület polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket indít a 2019-es önkormányzati választáson. Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy megismerhesd jelöltjeinket, programtervezetünket, és itt osztjuk meg a falu közügyeivel kapcsolatos írásainkat is.

Számítunk rád október 13-án a szavazóhelyiségekben! Ne feledd: Te is itt laksz, neked sem mindegy!

Miért szavazz ránk?
Gazdasági programunk
Programtervezetünk
Cikkek, riportok
Etikai kódexünk

Támogassa választási kampányunkat, hogy több embert érhessünk el!

Támogassa kampányunkat, hogy alternatívát kínálhassunk az október 13-ai választásokon! Mert 2019 őszétől egy értékeinket megőrző, dinamikus, helyi képességeinkre és vállalkozóinkra jobban építő faluvezetést szeretnénk, mely tanul más települések jó példáiból és a korábbi hibákból is. (bővebben:programtervezetünkben )

Ezért saját forrásokból újságot, kiadványt, szórólapot készítünk, s néhány központi helyen plakátot is szeretnénk kitenni, hogy mondanivalónkat, üzeneteinket eljuttassunk Önökhöz. Segítsen, hogy minél több embert el tudjunk érni!

Köszönjük támogatását!

Támogatom a kampányt!

Segítőket keresünk!

Mi mindannyian Pilisborosjenőért, a pilisborosjenőiekért dolgozunk. Változtatni szeretnénk, de ehhez TE is kellesz! Csatlakozz hozzánk, tegyünk együtt azért, hogy legyen a faluvezetésnek alternatívája az őszi választáson! Jelentkezz segítőnek kampánycsapatunkba!

Jelöld meg, hogy miben tudnál a segítségünkre lenni!

SzórólapozásAjánlásgyűjtés, kopogtatásSzavazatszámlálásEgyéb (írd le pár szóban, hogy mi az, amiben segíteni tudsz, és a fenti listában nem szerepel)

2097.hu hírlevél regisztráció

Miért szavazz ránk?

Mert stratégiában gondolkodunk a falu jövőjéről. A sikeres települések gyakorlatából tanulva új alapokra helyezzük az önkormányzat működését a falu valamennyi lakójának érdekében. Önkormányzati stratégiánk legfontosabb elemei:

Több pályázati pénzt hozunk a falunak

Oktatási, egészségügyi, szociális, sport és kulturális intézményeink, infrastruktúránk (út, vízelvezetés) további fejlesztésének elengedhetetlen feltétele a sikeres pályázás. Tervszerűen és magas színvonalú előkészítő munkával, kidolgozott műszaki tervekkel készülünk fel a jövőben megnyíló pályázatokra, hogy maximálisan kiaknázzuk az ezekben rejlő lehetőségeket falunk valamennyi településrészének javára.

Kisebb lakossági adóteher, magasabb iparűzési adóbevétel

A lakossági adók távlati mérséklődésének elengedhetetlen feltétele az iparűzési adóbevételek növekedése. A rendelkezésünkre álló eszközökkel támogatjuk a helyben működő adófizető cégek fejlődését, lépéseket teszünk további adófizető cégek létrejötte, megtelepedése érdekében.

Falunkban az adóterhek magasak, egyúttal pedig sokan nem fizetnek adót. Az igazságosabb közteherviselés érdekében támogatjuk az adóhátralékok
rendezését, de szankcionáljuk a szándékos adóelkerülést. Megkezdjük az adórendelet szociális szempontú felülvizsgálatát. A lakossági adókat az itt
élők jó életminőségének javítására fordítjuk, a külső településrészekről befolyó adóbevételek arányos részét az ottani karbantartásokra és fejlesztésekre költjük el.

Megvédjük természeti és kulturális értékeinket

Falunk legnagyobb kincse a minket körülvevő csodálatos természet. Környezettudatos önkormányzatként védjük természeti és kulturális értékeinket, rendszeresen karbantartjuk és a lakosság bevonásával parkosítjuk közterületeinket, fejlesztjük a szelektív- és zöldhulladék gyűjtését és helyi hasznosítását. Elősegítjük a helyi termelők, szolgáltatók és vásárlók egymásra találását.

Felelős turizmussal az élhető faluért

A hozzánk látogató turisták jelentős bevételt hozhatnak a falunak és a helyi vállalkozásoknak, de egyúttal zavarhatják is az itt élők életét. A lakosság és szakértők bevonásával olyan turisztikai stratégiát dolgozunk ki, amely reális gazdasági számításokon nyugszik, kihasználja kedvező adottságainkat, és tekintettel van a lakosság elvárásaira is.

A jogvitákat hatékonyan rendezzük

A közérdek határozott képviselete mellett a lehető leggyorsabban rendezzük a fejlesztési területekkel kapcsolatos vitákat és pereket, amelyek a legfőbb akadályai a falu harmonikus fejlődésének.

Lakóparkok építése helyett falusias léptéket megtartva tervezünk

Nem támogatjuk a lakóparkosításokat, de a falu organikus növekedését, a meglévő közművesített telkek beépülését természetes folyamatnak tartjuk. A lakosság várható növekedésére tudatosan készülve tervezzük az oktatási kapacitások növelését.

“Mekkmesterkedés” helyett szakszerű beruházásokat

Megterveztetjük a falu vízelvezetési rendszerét, és ennek kialakítását az útépítések elengedhetetlen részének tekintjük, ahogy a lakóingatlanok megközelítésének biztosítását is.

Faluközösséget építünk

Jó itt élni Pilisborosjenőn. A lakosok folyamatosan megfelelő tájékoztatást kapnak az őket érintő ügyekről, és részt vehetnek a jövőnkre vonatkozó döntések előkészítésében. A fiatalok és az idősek igényeit egyaránt figyelembe vevő faluközpont-tervet készítünk, és elkezdjük annak megvalósítását, kiemelt figyelmet fordítva a közösségi terekre. Jól szervezett szociális támogató rendszert építünk a közösség bevonásával. Évente 3 alkalommal közmeghallgatást szervezünk, és rendszeresen fogadóórákat tartunk minden településrészen. Átláthatóan működő önkormányzatot hozunk létre a lakosság felé nyitott és együttműködő vezetőkkel és köztisztviselőkkel, jól szervezett, ügyfélbarát hivatallal.

Programtervezetünk

Együtt többre megyünk!

Kapcsolódó cikkek, írások

202019 09

A változásokhoz idő kell, ideje elkezdenünk

By |2019. 09. 20.|Egyesület, Írások, Önkormányzati választás|

A kiadott építési jogok miatt Pilisborosjenő már most kétszer akkora, mint amekkorának látszik, és egyedül a közösségben van meg az az erő, ami megállíthatja a nagyváros nyomását – állítja a 2097 Csoport Egyesület alapító elnöke, aki részletesen elmondta, mi a probléma a jelenlegi ingatlanfejlesztésekkel, és hogyan lehetne kitörni ezek ördögi köréből. Arról is beszélt, hogy szerinte mi a faluközösség lényege, és miért szánta rá magát az aktív civil tevékenységre.

192019 09

A falu még tud gyógyítani

By |2019. 09. 19.|Egyesület, Írások, Önkormányzati választás|

A 2010 óta itt élő közgazdász-politológus fő profilja a szervezetfejlesztés, aminek alapja szerinte csak az emberi kapcsolatok megváltozása lehet. Szabolcs szerint a 2097 jelöltjeinek legfőbb erőssége, hogy ez valóban egy csapat, szakemberekkel a soraiban. Azt is elmondta, melyek azok a területek, ahol azonnal változtatnának, ha megnyernék a választást október 13-án, amire egy friss kérdőíves felmérés alapján már igen jó esélyük van.

172019 09

Sehova sem vezető kampányutak

By |2019. 09. 17.|Önkormányzati választás, Szakmai vélemény, Településfejlesztés|

Kampányidőszak van. Ha máshonnan nem, a hirtelen, kapkodva megindult útépítésekről biztosan tudhatjuk. Ennek még örülhetnénk is, hiszen ki ne örülne az infrastruktúra fejlődésének. Azonban az Egyesületünkhöz egymás után érkező lakossági panaszok azt mutatják, valami nem stimmel. Hogy az ügy végére járjunk, a 2097 Csoport Egyesület műszaki munkacsoportja útépítési szakértőkkel végigjárta a jelenleg zajló fejlesztéseket.

232019 08

Malom-dűlő „a falu mostohagyereke”?

By |2019. 08. 23.|Írások, Önkormányzati választás|

A 2097 Csoport Egyesület önkormányzati választásokra készülő csoportja az ófaluban és a Bécsi úti településrészen élők után a malom-dűlői lakosokat látogatta meg, és meghallgatta a helyiek problémáit, igényeit és javaslatait. A fórum fő célja ez alkalommal is az volt, hogy a lakosok véleménye és igénye mentén véglegesítsük programtervezetünket.

212019 08

„Higgadtnak maradni, amikor a szemedbe köpnek”

By |2019. 08. 21.|Egyesület, Írások, Önkormányzati választás|

Interjú Antonovits Bencével, a 2097 Csoport Egyesület képviselőjelöltjével Bencét sokan csodabogárnak tartják, és nem csak azért, mert az ipari rovartenyésztés úttörő hazai szakértője. Kisgyerek kora óta minden tevékenysége és döntése a környezet iránti felelősségen alapul. A Greenpeace-nél eltöltött, vakmerő és veszélyes akciókkal teli hosszú évek alatt megtanulta, hogyan maradjon higgadt akkor is, amikor megalázzák, és hogyan intézhet el valamit a legnagyobb nyitottsággal, megértéssel, erőszakmentesen. Szerinte ez egy olyan szemlélet, ami nagyon sokat segítene a faluban lévő konfliktusok rendezésében is.

202019 08

Mit kell tennie annak, aki a bejelentett tartózkodási helye szerinti önkormányzati választáson szeretne szavazni?

By |2019. 08. 20.|Önkormányzati választás|

Sokan vannak a faluban, akik noha itt laknak, praktikus okokból budapesti állandó lakcímmel rendelkeznek, és Pilisborosjenőt tartózkodási helyként jelentették be. Ők a magyar jogszabályok értelmében eldönthetik, hogy az állandó lakcímük vagy a tartózkodási helyük szerinti önkormányzat összetételére adják le voksukat. Utóbbi esetben döntésükről nyilatkozniuk kell, ami on-line is elvégezhető.

162019 08

Mielőtt még lányaik elrablásával ijesztegetnének…

By |2019. 08. 16.|Önkormányzati választás, Vélemény|

Küller János polgármester korábban több alkalommal is az Összefogás Pilisborosjenőért Egyesület (ÖPE) színeiben indult az önkormányzati választásokon. Az ÖPE honlapján hetek óta egyre zavarosabb írások olvashatóak - választási kampánycsapata hetet-havat összehordott a 2097 Csoport Egyesület jelöltjeiről. Nem kívánunk a név nélküli, gyalázkodó, egymásnak is ellentmondó írásokra egyesével reagálni, de mindenkit megnyugtatunk: nem a Tájház 'elkommunizálására', sőt még leányrablásra se készülünk! Arra igen, hogy fiatalabb, energikusabb, közösséggel párbeszédre törekvő, empatikusabb, zöldebb alternatívát kínáljunk az őszi önkormányzati választásokon! Október 13-án kiderül, hogy adnak-e esélyt a pilisborosjenőiek jelöltjeinknek a bizonyításra, a változtatásra.

Hozzászólások