Önkormányzati választás 20192019-08-21T15:04:51+01:00

Önkormányzati választás 2019

A 2097 Csoport Egyesület polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket indít a 2019-es önkormányzati választásokon. Az alábbiakban bemutatjuk jelöltjeinket, programtervezetünket és innen érhetők el kapcsolódó cikkeink, írásaink is. Számítunk rád október 13-án a szavazóhelyiségekben! Ne feledd: Te is itt laksz, neked sem mindegy!

Miért szavazz ránk?

Mert stratégiában gondolkodunk a falu jövőjéről. A sikeres települések gyakorlatából tanulva új alapokra helyezzük az önkormányzat működését a falu valamennyi lakójának érdekében. Önkormányzati stratégiánk legfontosabb elemei:

Több pályázati pénzt hozunk a falunak

Oktatási, egészségügyi, szociális, sport és kulturális intézményeink, infrastruktúránk (út, vízelvezetés) további fejlesztésének elengedhetetlen feltétele a sikeres pályázás. Tervszerűen és magas színvonalú előkészítő munkával, kidolgozott műszaki tervekkel készülünk fel a jövőben megnyíló pályázatokra, hogy maximálisan kiaknázzuk az ezekben rejlő lehetőségeket falunk valamennyi településrészének javára.

Kisebb lakossági adóteher, magasabb iparűzési adóbevétel

A lakossági adók távlati mérséklődésének elengedhetetlen feltétele az iparűzési adóbevételek növekedése. A rendelkezésünkre álló eszközökkel támogatjuk a helyben működő adófizető cégek fejlődését, lépéseket teszünk további adófizető cégek létrejötte, megtelepedése érdekében.

Falunkban az adóterhek magasak, egyúttal pedig sokan nem fizetnek adót. Az igazságosabb közteherviselés érdekében támogatjuk az adóhátralékok
rendezését, de szankcionáljuk a szándékos adóelkerülést. Megkezdjük az adórendelet szociális szempontú felülvizsgálatát. A lakossági adókat az itt
élők jó életminőségének javítására fordítjuk, a külső településrészekről befolyó adóbevételek arányos részét az ottani karbantartásokra és fejlesztésekre költjük el.

Megvédjük természeti és kulturális értékeinket

Falunk legnagyobb kincse a minket körülvevő csodálatos természet. Környezettudatos önkormányzatként védjük természeti és kulturális értékeinket, rendszeresen karbantartjuk és a lakosság bevonásával parkosítjuk közterületeinket, fejlesztjük a szelektív- és zöldhulladék gyűjtését és helyi hasznosítását. Elősegítjük a helyi termelők, szolgáltatók és vásárlók egymásra találását.

Felelős turizmussal az élhető faluért

A hozzánk látogató turisták jelentős bevételt hozhatnak a falunak és a helyi vállalkozásoknak, de egyúttal zavarhatják is az itt élők életét. A lakosság és szakértők bevonásával olyan turisztikai stratégiát dolgozunk ki, amely reális gazdasági számításokon nyugszik, kihasználja kedvező adottságainkat, és tekintettel van a lakosság elvárásaira is.

A jogvitákat hatékonyan rendezzük

A közérdek határozott képviselete mellett a lehető leggyorsabban rendezzük a fejlesztési területekkel kapcsolatos vitákat és pereket, amelyek a legfőbb akadályai a falu harmonikus fejlődésének.

Lakóparkok építése helyett falusias léptéket megtartva tervezünk

Nem támogatjuk a lakóparkosításokat, de a falu organikus növekedését, a meglévő közművesített telkek beépülését természetes folyamatnak tartjuk. A lakosság várható növekedésére tudatosan készülve tervezzük az oktatási kapacitások növelését.

“Mekkmesterkedés” helyett szakszerű beruházásokat

Megterveztetjük a falu vízelvezetési rendszerét, és ennek kialakítását az útépítések elengedhetetlen részének tekintjük, ahogy a lakóingatlanok megközelítésének biztosítását is.

Faluközösséget építünk

Jó itt élni Pilisborosjenőn. A lakosok folyamatosan megfelelő tájékoztatást kapnak az őket érintő ügyekről, és részt vehetnek a jövőnkre vonatkozó döntések előkészítésében. A fiatalok és az idősek igényeit egyaránt figyelembe vevő faluközpont-tervet készítünk, és elkezdjük annak megvalósítását, kiemelt figyelmet fordítva a közösségi terekre. Jól szervezett szociális támogató rendszert építünk a közösség bevonásával. Évente 3 alkalommal közmeghallgatást szervezünk, és rendszeresen fogadóórákat tartunk minden településrészen. Átláthatóan működő önkormányzatot hozunk létre a lakosság felé nyitott és együttműködő vezetőkkel és köztisztviselőkkel, jól szervezett, ügyfélbarát hivatallal.

Programtervezetünk

Együtt többre megyünk!

Kapcsolódó cikkek, írások

212019 08

„Higgadtnak maradni, amikor a szemedbe köpnek”

By |2019. 08. 21.|Egyesület, Írások, Önkormányzati választás|

Interjú Antonovits Bencével, a 2097 Csoport Egyesület képviselőjelöltjével Bencét sokan csodabogárnak tartják, és nem csak azért, mert az ipari rovartenyésztés úttörő hazai szakértője. Kisgyerek kora óta minden tevékenysége és döntése a környezet iránti felelősségen alapul. A Greenpeace-nél eltöltött, vakmerő és veszélyes akciókkal teli hosszú évek alatt megtanulta, hogyan maradjon higgadt akkor is, amikor megalázzák, és hogyan intézhet el valamit a legnagyobb nyitottsággal, megértéssel, erőszakmentesen. Szerinte ez egy olyan szemlélet, ami nagyon sokat segítene a faluban lévő konfliktusok rendezésében is.

202019 08

Mit kell tennie annak, aki a bejelentett tartózkodási helye szerinti önkormányzati választáson szeretne szavazni?

By |2019. 08. 20.|Önkormányzati választás|

Sokan vannak a faluban, akik noha itt laknak, praktikus okokból budapesti állandó lakcímmel rendelkeznek, és Pilisborosjenőt tartózkodási helyként jelentették be. Ők a magyar jogszabályok értelmében eldönthetik, hogy az állandó lakcímük vagy a tartózkodási helyük szerinti önkormányzat összetételére adják le voksukat. Utóbbi esetben döntésükről nyilatkozniuk kell, ami on-line is elvégezhető.

162019 08

Mielőtt még lányaik elrablásával ijesztegetnének…

By |2019. 08. 16.|Önkormányzati választás, Vélemény|

Küller János polgármester korábban több alkalommal is az Összefogás Pilisborosjenőért Egyesület (ÖPE) színeiben indult az önkormányzati választásokon. Az ÖPE honlapján hetek óta egyre zavarosabb írások olvashatóak - választási kampánycsapata hetet-havat összehordott a 2097 Csoport Egyesület jelöltjeiről. Nem kívánunk a név nélküli, gyalázkodó, egymásnak is ellentmondó írásokra egyesével reagálni, de mindenkit megnyugtatunk: nem a Tájház 'elkommunizálására', sőt még leányrablásra se készülünk! Arra igen, hogy fiatalabb, energikusabb, közösséggel párbeszédre törekvő, empatikusabb, zöldebb alternatívát kínáljunk az őszi önkormányzati választásokon! Október 13-án kiderül, hogy adnak-e esélyt a pilisborosjenőiek jelöltjeinknek a bizonyításra, a változtatásra.

142019 08

Részvételi demokrácia

By |2019. 08. 14.|Írások, Önkormányzati választás|

Magyarországon a rendszerváltás óta képviseleti demokrácia működik, tehát az állampolgárok érdekeit választott képviselők érvényesítik. Felmerül azonban a kérdés, hogy a választások és egyéb népszavazások alkalmain túl miként szólhatunk bele saját környezetünk fejlődésébe, a minket érintő ügyekbe? Ennek egy módja a részvételi demokrácia bevezetése lehet.

082019 08

„Az emberekkel szeretnék foglalkozni”

By |2019. 08. 08.|Egyesület, Írások, Önkormányzati választás|

A 2097-esek fiatal jelöltje az oktatással és a kultúrával foglalkozna, ha az egyesület által támogatott csoport megnyerné az önkormányzati választásokat. Számára a legfontosabb, hogy Pilisborosjenő maradjon falu, hogy egy teljesen más szemléletű, nyitott, ügyfélbarát önkormányzat álljon fel, és hogy a falu kínáljon olyan lehetőségeket, amelyek miatt a fiatal korosztály itt marad, és aktívan részt vesz a jövő építésében.

032019 08

Faluközpont-stratégiát Borosjenőnek!

By |2019. 08. 03.|Környezetünk, Közterületeink, Önkormányzati választás, Településfejlesztés|

Faluközpont-stratégiát Borosjenőnek! A 2097 Csoport Egyesület megalakulása óta hangsúlyozza, hogy élő közösségeket egy faluban csak úgy lehet létrehozni, ha ezt az épített környezet is támogatja. Ehhez valódi szükségletekre felépített stratégia kell, nem ad-hoc [...]

032019 08

„A közösségnek kell meghatároznia, merre menjen a falu“

By |2019. 08. 03.|Egyesület, Írások, Önkormányzati választás|

„A közösségnek kell meghatároznia, merre menjen a falu“ Interjú Tömöri Balázs polgármesterjelölttel Miután 40 évig járt Pilisborosjenőre, végül a falu központjában, egy régi, kis házban telepedett le feleségével és két gyermekével. [...]

Hozzászólások