Az átláthatóság jegyében2017-04-23T06:26:19+02:00

“Az átláthatóság jegyében” rovat célja, hogy falunk jelenlegi lakott területét övező fejlesztési területek tulajdonosairól – amennyire lehet – minden fontos információt megosszunk. Az információk forrása egyrészt a nyilvánosan elérhető adatok, másrészt az ingatlantulajdonosok saját beszámolói, amit szerkesztőségünknek megküldenek.

Utóbbi lehetőség nem titkolt célja, hogy a “településfejlesztők”, tehát azok az ingatlantulajdonosok, akik a falu környékének sokhektáros területeit birtokolják, megoszthassák a lakossággal az elképzeléseiket, jövőképüket. Minél többet tudunk bizonyossággal ezeknek az embereknek a terveiről, annál kevesebb tere marad a bizonytalanság szülte félelmeknek, pletykáknak.

Ezúton biztatunk tehát minden érintett településfejlesztőt, hogy céljait és elképzeléseit ossza meg a falu lakosságával. Biztosak vagyunk benne, hogy azok az elképzelések, amelyek a közösség előtt felvállalva, a lakosság többségének tetszését elnyerve indulnak neki a megvalósításnak, sokkal könnyebb úton juthatnak el a célig, mint azok, amelyeket titkolva, a közösség ellenében, a kiskapukat kihasználva próbál a fejlesztő eljuttatni a finishig.

A fejlesztési területek tulajdonosainak leveleit várjuk az info@2097.hu emailcímen. Szerkesztőségünk diszkriminációmentesen, teljes szövegében megosztja valamennyi érintett tulajdonos elképzeléseit a nyilvánossággal, így javasoljuk az oldalainkon esetleg többet kritizált fejlesztőknek is a terveik nyílt felvállalását és megmérettetését a lakosság által. Hátha a végén valami jó sül ki belőle…

A 2097.hu oldal célja ugyanis teret és formát adni falunkban a kommunikációnak és a közösségformáló erőknek. Ismerve községünk több évtizedes viharos múltját, borítékolható, hogy ezek az erők egymásnak feszülve, az első időkben leginkább turbulenciákat fognak kelteni. De bizonyára érdemes megnéznünk azt is, hogy mi történik a turbulenciák elmúltával, legépítőbb motivációink megkeresése után…

Küller János 2200 új lakással tervezi bővíteni falunkat

Egy, az egyesületünk birtokába jutott, DMRV Zrt-nek íródott levél alapján az önkormányzat 2200 új lakás létrejöttével számol az elkövetkezendő években. Összehasonlításképpen a jelenlegi lakásszám kb. 1332 (forrás: népesség.com). De miért is gond ez? Azért, mert ez egyúttal azt is jelenti, hogy az önkormányzat ellátási kötelezettségei közel megháromszorozódnak rövid időn belül. Tervezés és hatástanulmányok nélkül, az önkormányzat számára előnytelen szerződésekkel körbebástyázva ez a folyamat a jelenleginél is sokkal kaotikusabb állapotokat fog előidézni községünkben már rövid távon. Ez az a “sín”, amelyre a jelenlegi vezetés ráállította a falut, és amelyre vezetőnk oly büszkén szokott hivatkozni, mint a falunkért végzett önfeláldozó tevékenységére.

By |2018. 01. 31.|Categories: Az átláthatóság jegyében|0 Comments

“Lazarét, lazarét, de csodás…”

Lazarét története merőben eltér a többi fejlesztési területétől. Kárpótlási terület, ahol az volt a cél, hogy minden Pilisborosjenői, akinek akár egyetlen aranykoronányi kárpótlási jegye van, hozzájuthasson egy építési telekhez, hogy ők maguk, vagy gyerekeik beépíthessék ezt a gyönyörű domboldalt. Az akkoriban született gyerekek ma már szavazásra jogosult polgárok. Ez az írás csak egy szeletét ismerteti ennek a szövevényes történetnek, ha igény mutatkozik rá, szívesen folytatjuk, kiegészítjük.

By |2017. 05. 15.|Categories: Az átláthatóság jegyében, Lazarét|2 hozzászólás

Az átláthatóság jegyében – Pálinkás Gyula: Pilisborosjenő kapuja a 013-as tábla

Ha közúton közelítünk zsákfalunkhoz, a minket fogadó látvány egyik meghatározó elemét jelentik a Fő utca és a Budai út között elterülő szántóföldek. Vajon ezen a területen mit hoz a jövő? Pálinkás Gyula írása részletesen beszámol e terület előéletéről, a tervekről és eddigi történésekről.

By |2017. 05. 04.|Categories: Az átláthatóság jegyében|0 Comments

Kiegészítés és helyreigazítás – Dalosiné Molnár Ilona ny. főépítész

"Tekintettel arra, hogy a honlapon megjelent bírósági iratokban több alakommal is megjelent a nevem, és nem éppen a legdicsérőbb módon, úgy gondolom némi kiegészítés szükségeltetik az abban foglaltakhoz, a tisztánlátás érdekében." Kiegészítés és helyreigazítás a Sáhó Tibor által közzétett bírósági iratokhoz.

By |2017. 05. 01.|Categories: Az átláthatóság jegyében|0 Comments

Az átláthatóság jegyében: Bukó Henriett

Bukó Henriett A Budai út mentén található 013/20 hrsz-ú egy hektáros (családi tulajdonban lévő) terület használója, gyógynövénytermesztéssel szeretne ott foglalkozni, amihez egy nem túl nagy méretű épületet is tervezett a területre. A HÉSZ módosítás jelenlegi tervezetében a Várvölggyel azonos besorolású területnek minősítenék át a földjét, megvonva minden építési jogot, noha jogerős építési engedéllyel rendelkezik.

By |2017. 04. 21.|Categories: Az átláthatóság jegyében|1 Comment

Az átláthatóság jegyében: Sáhó Tibor

"...ki vagyok én, milyen "érdekeim" vannak, milyen vágyaim vannak, mit szeretnék adni a közösségnek, mit szeretnék elvenni a közösségtől?" A 2097.hu bemutatkozásra felhívó kérése kapcsán érkezett Sáhó Tibortól az alábbi írás, illetve az ehhez tartozó keresetlevél és bírósági beadványok másolata, amelyeket szintén közlünk.

By |2017. 04. 20.|Categories: Az átláthatóság jegyében|0 Comments

Az átláthatóság jegyében: Szalai Péter

Építészmérnök, szakközgazdász, ingatlanközvetítő, aranykalászos gazda. Életfilozófiája szerint „Azt fogod kapni az élettől, amit másoknak adsz.” ill. „Legfontosabb feladat gyakran tükörbe nézni és megvizsgálni azt, akit ott látsz.” Az Egri várhoz vezető úttól balra eső, újabban szépen karbantartott földterületek gazdája, de az itt levert kerítésoszlopok is az ő munkásságának "gyümölcsei". Ki ő, és milyen céljai vannak? Írásából kiderül.

By |2017. 04. 08.|Categories: Az átláthatóság jegyében|7 hozzászólás