Vajon miért van szükség a Kálvária dombot átszelő útra az új HÉSZ-ben?

Utánajártunk ennek is, az eredmény az alábbi animáción látható.

Jelmagyarázat:

1. Az első képen Pilisborosjenő közigazgatási területének egy része látszik, rajta a majorsági területtel, a Kálvária dombbal és a környező szántóföldekkel, erdőkkel.

2. A második képkockán erre a háttérre rávetítjük a jelenleg aktuális HÉSZ-tervezetet.

3. A harmadik képen vastag piros vonallal jelöljük a HÉSZ tervezet által jelzett – kialakítandó ill. kiszélesítendő – utakat.

4. A 4. képen leszedjük a HÉSz htteret, így már jól látszik, hogy a tervezett út átszeli a Kálvária mögötti erdőt.

5. A légifotóra rávetítve Sáhó Tibor érdekeltségi területeit (PIROS SZÍNNEL JELÖLVE) azonnal látszik, mi a “rendezés” valódi célja, kinek és miért olyan fontos, hogy a tervezett utak mindenképpen megjelenjenek a HÉSz-ben.

Jó, de mindez miért olyan fontos?

Van egy kézenfekvő magyarázat: Sáhó Tibor nem szeretné elkövetni azt a hibát, amit a Malomdűlőnél elkövetett, nevezetesen hogy nem volt jogi értelemben vett út, ami a Malomdűlőre vezetett, így a közműveket sem tudta kivinni.

Tibor nem rövid távra tervez, ezeknél a területeknél biztosan nem. Kell az az út. Az a biztos.

Vajon van-e itt is svédcsavar?

Természetesen van. Nevezzük most úgy, hogy Murvabánya Projekt

Van egy olyan elképzelés, hogy legyen amfiteátrum, vagy valami hasonló rendezvényközpont a murvabányából. Remek kulturális projekt, biztosan lehet majd vele pályázni. Ráadásul a projekt égisze alatt több száz tonna murva kitermelhető a bányából, ami így ingyen van. Az nem zavarja a döntéshozókat, hogy a murvabánya közvetlen környezetében minden négyzetméterre jut egy védett növény, tehát országos szinten is ritka, védett társulás található itt. Nem véletlenül zárták be a murvabányát anno a 90-es években.

Természetesen az amfiteátrumhoz ki kell vinni a közműveket is, és ezek a közművek “véletlenül” pont a Sáhó földek mentén fognak haladni. Így lényegében közművesítésre kerülnek a földek, anélkül, hogy ez a tulajdonosnak egyetlen fillérjébe került volna. Hát ezért ilyen fontosak ezek az utak, és ezért kell kettészelni a Kálvária domb mögötti erdőt.

Sáhó Tibor útjai

Kattints a képre az animáció megnyitásához!

Érdekeltségi térkép

Piros színnel Sáhó Tibor családi érdekeltségei

Kék színnel az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanok.

Forrás: földhivatali ingatlan nyilvántartás

Érdekeltségi térkép
Térkép letöltése PDF formátumban