Pilisborosjenő polgármestere!

Alig egy esztendővel ezelőtt a képviselő testület tagjait figyelmeztettem tevékenységük felelősségére valamint egymás segítésére, hogy az ésszerűtlen döntésektől tartsák magukat távol. Ennek a kérésnek semmi hatása nem volt, sőt fájdalommal kell a falu közösségének tudomásul vennie, Pilisborosjenőn nem Önkormányzat működik, hanem önkény-kormányzat.

Sajnálatos,  hogy Önnek nincs se gyereke, se unokája, így nem kell rájuk gondolnia amikor meghozza döntéseit. Minden családban fontos kérdés a bölcsőde, óvoda és iskola léte és kiválasztása. Fel tudja Ön fogni, hogy milyen pusztítást végez nap-mint-nap az oly gyakran emlegetett “szülőfalujában”? Gondol Ön arra, hogy nevét, amit már az elmúlt években oly sok kétes üzelmével  hiteltelenné rombolta, biztosan megvetéssel említik majd a jó érzésű emberek és gyermekeik,  unokáik, amikor visszalapoznak Pilisborosjenő krónikás könyvében és rábukkannak az ön megtépázott nevére, hiszen világosan kiolvasható lenne hogy egy védett természeti értékekkel körülölelt kis falut Ceaușescu mintájára eltörölt a föld színéről.

Ma még nem késő. Lássa be, amit Ön művel az jóvátehetetlen rombolás!!!

Ne hitegesse magát azzal, hogy egyedül ön a birtokosa annak a tudásnak, amire “szülőfalujának” szüksége van. Ne hazudja azt, hogy nincs tudomása a faluban zajló -mára már intézményesített- szabálysértésekről! Ha ez az állítása igaz lenne azért is felelősséggel tartozna, ha nem, úgy méginkább!

Robogó vonathoz hasonlította a faluban zajló “fejlesztéseket”!  Arra nem gondol, hogy egy vonatot meg is lehet állítani!?  Arra nem gondol, hogy azt a “robogó vonatot” egy ámokfutó vezeti!? 

Békés, csendes falu ellen fordult ön azzal, hogy táj- és természetellenes terveket szolgálva, fenyegetésekkel és büntető adók kivetésével sanyargatja  falubelijeit. Ne higgyen a mohó tőke csábításának! Ne higgyen a megfélemlített vazallusok hízelgésének!

Fogadja el az Ön felé nyújtott segítő kezeket. Fogadja el azok tanácsát, akiknek nincs semmilyen anyagi érdeke szándékaik és cselekedeteik mögött, csupán egy csendes,  kis falu békés életének védelme.

Arra biztatom Önt, tegye meg, amíg nem késő, azt a gesztust, aminek következtében elkerülheti a közmegvetés terhe alatti elkullogás gyalázatát. Kívánom, hogy méltóságát megőrizve hozza meg döntését, belátva “szülőfaluja” – és ma már a mi gyerekeink szülőfaluja is – valódi érdekét.

Hirtling István

2018-02-14T14:00:54+00:002018. 02. 13.|Vélemény|

About the Author:

5 hozzászólás

 1. Paksi Imre 2018-02-15 - 11:22 - Válasz

  Nemcsak Polgármester, de egyben Díszpolgár is…

  • Éva 2018-02-15 - 13:20 - Válasz

   Imre én a helyedben mélyen, nagyon mélyen csöndben maradnék.

 2. Oláh Gyöngyi 2018-02-15 - 13:03 - Válasz

  Pbj-úgy hirdetik az eladó ingatlanokat, hogy “aszfaltos” utcában eladó! Ilyen már sehol a világon nincsen!

 3. Kiss Péter 2018-02-23 - 15:51 - Válasz

  Javaslom Páty települést megtekinteni ugyanez zajlott le a 90es években és zajlik ma is. 3000 fős faluból 8000 lett de kb 15000 lesz. Az őslakosok a betelepülőket szidják habár ők engedték be őket. Akkor nem gondoltak arra h azok szavazni is fognak a sajat jeloltjeikre

 4. Ferenczi Árpád 2018-02-25 - 10:24 - Válasz

  Nem kell Pátyig menni, elég Ürömig. Szép magas beton kerítéseket építenek, (lásd CBA mögötti getto) hogy “szép legyen a kilátásuk”.
  Ez a folyamat nálunk is elkezdődött a modernes Dorf területén, csak titokban van tartva.

Hagyj üzenetet