Pár mondat… a falunkért!

A 2097 civil kezdeményezés Túszul ejtett önkormányzat? című petíciójának megállapításaival egyetértünk, célkitűzéseit aláírásunkkal támogatjuk, és arra kérünk mindenkit, hogy maga is támogassa.
Szerintünk az ingatlanspekuláción, az egyes visszaéléseken is messze túlmutató probléma maga a településfejlesztési koncepció, illetve a valódi koncepció hiánya. A szóban forgó önkormányzati tervek siralmas jövőképet festenek! Olyat, ami szöges ellentétben áll a falunk hagyományaival, örökölt arculatával, tájképi jellemzőivel, végső soron az itt élők érdekeivel, életminőségével.
Az extenzív turisztikai fejleszés a szüntelen ingatlanspekulációval együtt a falu halálát jelenti!
Leminősíti Pilisborosjenőt a tipikus és elrettentő agglomerációs példák szintjére, zajos és sivár élettérbe kényszeríti a lakókat, Budapest “szolgáltatójává” teszi a falut, ingatlanaink értékét csökkenti, gyermekeink és unokáink kilátásait rontja.

Már az elmúlt tizenöt év településpolitikáját is áthatotta a spekuláció, az önérdekek szövevényes rendszere. Szemünk előtt  nőtt a falu terhelése, amely szerintünk az elviselhetőség határára érkezett. Ne asszisztáljunk tovább ezekhez a folyamatokhoz! Bírjuk rá a képviselő-testületet (melyet magunk választottunk), hogy ne mások érdekeit képviselje, hanem a jelen viszonyok közt tegyen rendet, és a petíció 2. pontjának szellemében új, a falu és a táj védelmét, a lakosság érdekeit szolgáló koncepciót alakítson ki.

Selmeczi György és családja

Fotó: Erdélyi Ferenc