Népszavazás után….

Falunkban lezajlott a várva várt népszavazás. Megszületett az egyértelmű eredmény: NEM ÍGY KELL  MEGOLDÁST KERESNI!

Sokan és sokféleképpen megfogalmazták, hogy egy működőképes rendszert – ez esetben a HÉSZ-t – csak az abban érintettekkel való egyeztetés alapján lehet kialakítani. A tulajdonosok, civil szerveződések, szakemberek véleményének lemosása, figyelmen kívül hagyása kártérítési perekhez vezet és működés képtelen szabályozás jön létre.

 

Mindenki tudja és mondja,  Küller János és csapata még sem e szerint teszi a dolgát. Szerintük a telektulajdonosok – egy kivételével -, mind ellenségek, akiket keményen meg kell regulázni. Építési jogok megvonásával, Őket negatívan érintő HÉSZ módosításokkal, adóemeléssel.

A civil szerveződések hangos kisebbség amelyek csak okvetetlenkednek. Akadályozva a „gyorsvonati sebességgel robogó fejlődést”.

Hozzáértő szakember pedig rajtuk kívül nincs.

Szerencsére nincs még késő,  újra lehet egyeztetni és kijavítani a hibákat. De nem ezzel a Polgármesterrel és nem az Őt elvtelenül kiszolgáló képviselőkkel.

Ha a falu és így mindannyiunk érdekében eredményt kívánunk elérni az első lépés Küller János és csapatának lemondása kell  hogy legyen. Azonnal mielőtt újabb hibákat halmoznak és időzített aknákat helyeznek el, amelyek a következő években jelentkeznek és okoznak nehezen megoldható feladatokat, és gerjesztenek újabb kártérítési igényeket.

Javasoljuk számukra, hogy engedjék át a feladatot olyanoknak akik képesek összhangot teremteni az érdekeltek között, és elég hitelesek ahhoz, hogy véleményüket a falu közössége elfogadja.

Pálinkás Gyula