Népszavazás után….

Falunkban lezajlott a várva várt népszavazás. Megszületett az egyértelmű eredmény: NEM ÍGY KELL  MEGOLDÁST KERESNI!

Sokan és sokféleképpen megfogalmazták, hogy egy működőképes rendszert – ez esetben a HÉSZ-t – csak az abban érintettekkel való egyeztetés alapján lehet kialakítani. A tulajdonosok, civil szerveződések, szakemberek véleményének lemosása, figyelmen kívül hagyása kártérítési perekhez vezet és működés képtelen szabályozás jön létre.

 

Mindenki tudja és mondja,  Küller János és csapata még sem e szerint teszi a dolgát. Szerintük a telektulajdonosok – egy kivételével -, mind ellenségek, akiket keményen meg kell regulázni. Építési jogok megvonásával, Őket negatívan érintő HÉSZ módosításokkal, adóemeléssel.

A civil szerveződések hangos kisebbség amelyek csak okvetetlenkednek. Akadályozva a „gyorsvonati sebességgel robogó fejlődést”.

Hozzáértő szakember pedig rajtuk kívül nincs.

Szerencsére nincs még késő,  újra lehet egyeztetni és kijavítani a hibákat. De nem ezzel a Polgármesterrel és nem az Őt elvtelenül kiszolgáló képviselőkkel.

Ha a falu és így mindannyiunk érdekében eredményt kívánunk elérni az első lépés Küller János és csapatának lemondása kell  hogy legyen. Azonnal mielőtt újabb hibákat halmoznak és időzített aknákat helyeznek el, amelyek a következő években jelentkeznek és okoznak nehezen megoldható feladatokat, és gerjesztenek újabb kártérítési igényeket.

Javasoljuk számukra, hogy engedjék át a feladatot olyanoknak akik képesek összhangot teremteni az érdekeltek között, és elég hitelesek ahhoz, hogy véleményüket a falu közössége elfogadja.

Pálinkás Gyula

2018-08-01T11:42:54+00:002018. 08. 01.|Vélemény|

About the Author:

2 hozzászólás

 1. Fiák István 2018-08-04 - 11:05 - Válasz

  Egyetértek Pálinkás Gyulával: újabb 2.000.000,- forintunkat dobta ki az ablakon egy teljességgel értelmetlen népszavazásra Küller János polgármester és képviselői csapata. Megint bebizonyították, hogy alkalmatlanok Pilisborosjenő vezetésére. Ha tényleg szeretik a falujukat, akkor levonják a megfelelő következtetést ebből a kudarcból: azonnali hatállyal feloszlatják a Képviselő-testületet, s ezzel elősegítik azt, hogy egy új, a közbizalomra érdemes Képviselő-testületet és polgármestert válasszon meg Pilisborosjenő lakossága.

 2. Török László 2018-08-12 - 12:25 - Válasz

  A népszavazás eredménye magáért beszél: 12% ment el szavazni a szükséges 50+ helyett és ennek a 12%-nak is a kb. a 2/3 része nemmel szavazott. Tehát a polgármester szándékával ellentétesen. Pedig ö mindent megtett a kérdés megfogalmazásával azért, hogy neki tetszö erdemény szülessen. Mégsem így történt. Még a szavazni elment 12%-nyi ember többségi véleménye is ellentétes volt a polgármester szándékával.
  Ebböl az eredményböl egyetlen dolog következne logikusan; hogy Küller János és a képviselö testület lemond. Bebizonyosodott a falu vezetésére való teljes alkalmatlansága.
  Azonban nyilvánvaló, hogy – mint eddig mindig – semmi önkritikát nem fognak gyakorolni és nem fognak lemondani.
  De legalább a ország-világ láthatja, hogy kudarcot vallott, legalább ezért nem volt teljesen kidobott pénz a 2 millió Ft.
  Az erdemény azt jelenti, hogy a Várhegy és a kapcsolt területek nem beépíthetök továbbra sem és a telektulajdonosok által indított perekkel szembe kell néznie az önkormányzatnak.
  Kíváncsian várjuk a folytatást.
  Sajnos persze ezzel semmi nem lett megoldva, csak 1 dolog lett napnál világosabb:
  Küller János vezetési, döntési stílusa, távlati tervei a lakosság számára nem megfelelöek, a falut tovább így nem irányíthatja – morálisan tekintve legalábbis.
  A további beépítéseket pedig a lakosság nem akarja, így azokat minden fórumon, minden jogi eszközzel meg kell akadályozni.

Hagyj üzenetet