Műfű mocsok és tulajdonosi szemlélet

A legutóbbi falugyűlésen, a Település Arculati Kézikönyv fórumán az alábbiakat hallgathattuk meg Polgármesterünktől a Várvölgy beépítésének indokaként:
…és lehet majd a mindenkori Önkormányzatot szidni azért, hogy nem tartja karban…és ez az, amin, ha a tulajdonosi szemlélet ott van, és a tulajdonos gazdaságosan tudja a területét karbantartani, akkor az szép lesz!
Érdemes a néhány perces monológot végighallgatni, és látni, amint polgármesterünk fenntartások nélkül hisz abban, amit mond, emellett kifejezetten idegesíti a jelenlévők szűnni nem akaró “akadékoskodása”.
A Polgármester Úr meggyőződése tehát az, hogy a tulajdonosi szemlélet jelenti az üdvözítő megoldást a Várvölgy általa vízionált – bár egyelőre nem létező – problémájára (“…szaros pelenkák a bokor alatt…”)
Ha ez a tétel igaz, akkor javasoljuk sürgősen magántulajdonba adni és házat engedélyezni a készülő focipálya környékére is, hátha végre eltűnnének a többmázsás, otthagyott kupacok. A lerakott anyag ugyanis köztisztasági és esztétikai problémák mellett veszélyes, akár egészségügyi kockázatokat hordozó anyagokat is tartalmazhat.
És mindez pont ott van, ahol a gyerekeink játszanak, ott, ahová a turisták érkeznek, ott, ahol jó időben a falu “kultúrközpontját” jelentő Faló található, ott, ahonnan akadálytalanul mossa bele a patakba minden eső és olvadás a több mázsa szétszóródott gumiőrleményt!
Ehhez képest egy, a jarokelok.hu fórumon a műfű maradványokkal kapcsolatban bejelentett lakossági észrevételre az alábbi “tulajdonosi szemléletű” válasz érkezett Polgármester úrtól:
Szemmel láthatóan különböző az igényszintünk. A mi nézőpontunkból igénytelen dolog – még akkor is, ha folytatom a munkát – nagy területen szétszórni a szemetet és hónapokig, évekig (?) otthagyni.
Igénytelenség a leszakadt úttest, a lebontott ház sittje a falu közepén, a rendezetlen udvar, a gaz által felvert iskolaudvar. Lassan de biztosan hazánk egyik legrendetlenebb településévé váltunk az elmúlt évek során. Ennek vajon mi az oka?
Vagy Polgármester úr rendnek és szépnek látja ezeket az állapotokat, de irtandónak a rekettyést a vár alján, mint “rendezetlen környezetet”?
Polgármester úr! Ha Ön valóban hisz abban, amit nagy hévvel előadott a lakossági fórumon, akkor kérjük, hogy a tulajdonosi szemléletet tegye magáévá a közterületeink vonatkozásában is, hiszen jelenleg Ön a közterületeink megbízott gazdája!
2097 Csoport Egyesület