Feltűnő aránytalanság

„Azóta van úgy, hogy mint a prófétákat, a tenger s pusztaság hő szerelemre költ, könnyre fakaszt a kéj és kacajra a bánat, s jóízzel a fanyar borok bús íze tölt; gyakran való gyanánt hiteget a hazugság, egekbe bámulok, és gödrök gáncsa ront, de vígasztal a Hang: „Ne hagyd az álmok jussát, szebbeket álmodik a bölcsnél a bolond!”

Charles Baudelaire: A romlás virágai

Erre a legutóbbi vihart követő napokban döbbentem rá. Az évtizedek óta legnagyobb, Pilisborosjenőt ért felhőszakadást követően falunk útjait ellepte a sár, a törmelék, a víz által feltépett aszfaltdarabok. Elgondolkodtam azon, vajon mivel tölti polgármesterünk az idejét idestova kis híján két évtizede, ugyanis egy rövid megszakítást leszámítva ennyi ideje tevékenykedik műszaki ügyekért felelős alpolgármesterként illetőleg polgármesterként Pilisborosjenő felvirágoztatása érdekében.

Rá kellett döbbennem, hogy Küller János polgármestert falunk bármely ügyes bajos dolgánál sokkal jobban lefoglalja a HÉSZ legújabb módosítása, a lakóövezeti területek növelése, a Várvölgy beépítésére tett első nyilvános kísérlete.

A segítségüket kérem az alábbi kérdések megválaszolásában:

  • Miként lehetséges az, hogy amióta 2000-ben alpolgármester lett, azóta Küller János láthatóan komoly elhivatottságot érez az ingatlanfejlesztői szakma iránt, folyamatosan növeli Pilisborosjenő beépíthető lakóövezeti területét, folyamatosan módosítja a HÉSZ-t Sáhó Tibor kedvéért, az adófizetői képességünk terhére fejlesztési hitel felvételére veszi rá az Önkormányzatot Sáhó Tibor helyett és Sáhó Tibor területének fejlesztése végett – ám hidegen hagyják azok a napi ügyek, amelyek az Önkormányzat kötelező feladatainak körébe tartoznak: nem foglalkozik komolyan útjaink állapotának javításával, nem készít elő egy, a teljes falu úthálózatát magában foglaló útépítési munkatervet?
  • Miként lehetséges az, hogy az Államtól kompenzációként az Önkormányzat által kapott 250 millió forintot nem útépítésre költi, hanem diszkont kincstárjegyben leköti annak érdekében, hogy a Malomdűlő fejlesztésére az Önkormányzat által felveendő hitel önereje lehessen?
  • Miért mások tulajdonában lévő ingatlanok fejlesztésével foglalkozik, s miért nem a falu közterületeinek állapotát javítja?
  • Miért kíván az Önkormányzattal – azaz velünk, adófizetőkkel – fejlesztési hitelt felvetetni magánszemélyek helyett és azok ingatlanjainak fejlesztésére, s miért nem fordít pénzt és munkát a lelkes szülők és azok cégei által az Önkormányzat telkén létrehozott egyetlen pilisborosjenői játszótér fenntartására, üzemeltetésére?
  •  Miért a Várvölgy beépítésének előkészítésében asszisztál Sáhó Tibornak, s miért nem fordít pénzt és munkát a játszótér melletti focipálya – az MLSZ pályázata útján szakszerűen kivitelezhető – műfüves kiépítésére?

Kérdéseimet Önök is bármikor folytatni tudják. Végül az alapkérdés megválaszolásában kérem segítségüket:

Küller János polgármester miért nem a törvényben előírt feladatait végzi a magánszemélyek – leginkább Sáhó Tibor – érdekeinek kiszolgálására hivatott ingatlanfejlesztési munkálatok helyett?

Nagyon kérem Önöket, segítsenek megválaszolni ezt az alapkérdést annak érdekében, hogy világos legyen mindannyiunk számára Küller János polgármester valódi indítéka: miért nem a törvényben előírt munkáját végzi Küller János polgármester az általunk befizetett, Magyarország egyik legmagasabb mértékű ingatlanadójáért cserébe.

Segítségüket előre is köszönöm, tisztelettel:

Dr. Fiák István