Mellveregetősdi

Pilisborosjenő Község Önkormányzat képviselő-testületének rendkívüli ülése. 2018. július 24.

A nyári események sorában a népszavazás nyilvánvalóan fontosabb eseménynek tűnt, mint a sebtében összehívott testületi ülés. De hogy hiányérzet ne legyen, megpróbálom röviden összefoglalni a történteket.

A népszavazáson résztvevő emberek száma már érzékeltette, hogy bizony nyár van. Ezért az ülésen is csupán három képviselő ült a polgármester mellett. De legalább napirendi pont is csak kettő volt. Az egyik az iskolánál megépítendő buszmegálló pályázatának eldöntése, a másik az óvoda felújítási munkálatainak odaítélése.

Mivel javaslattal éltem a buszmegállóval kapcsolatban ezért elfogultnak tekinthetnek, ráadásul indulatosan próbáltam érvelni. Ezt utólag higgadt barátaim hatására korrigáltam, de attól kezdve folyton az eredeti változatra kérdez rá mindenki. De úgy érzem nem ez lett a legmeglepőbb a történetben.

Ha megtekintik a videót,- amit melegen ajánlok, hiszen kivételesen rövid is –  nagyon sokat tanulhatnak. Többek között, hogy a buszmegálló betonfala is lehet szép, és a ceruza megtart egy tetőt.

A pályázat eldőlt, már építik is. Az óvoda felújítását is ugyanaz a vállalkozás kapta, így hamarosan az is elkészül. Majd a testületi ülés befejeződött.

Nem én lennék viszont, ha nem próbálnám továbbra is védeni az álláspontomat, mely szerint érdemes lenne a másik három buszmegállónk stílusában megépíteni a negyediket is, akkor is, ha fajlagosan drágább, mint az elfogadott terv szerinti építmény. De csak annyit értem el, hogy megtudhattam, én is azok közé tartozom, akik verik a mellüket mindenféle csip-csup dolgokért (a videó utolsó négy percében ennek kifejtését láthatjuk-hallhatjuk).

Közben pedig a fizetett alkalmazottak szerényen dolgoznak erejüket megfeszítve.

De ne feledjük tehát – még tart a nyár. Pihenni kell és nem szabad túlságosan meglepődni a hangnemen. Viszont lassan közeleg az iskolakezdés, augusztus 15-én költözik az iskola, minden segítő kézre szükség van.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/15WI9kwbMKKki-LOmTgJhLehtR9vaLehKiGH4FUQ0ang/edit?usp=sharing

Mellveregetést kéretik mellőzni!!!

Baráti üdvözlettel:

Marton Ferenc

A nyertes terv

Ilyen nem lesz a buszmegálló