Mellveregetősdi

Pilisborosjenő Község Önkormányzat képviselő-testületének rendkívüli ülése. 2018. július 24.

A nyári események sorában a népszavazás nyilvánvalóan fontosabb eseménynek tűnt, mint a sebtében összehívott testületi ülés. De hogy hiányérzet ne legyen, megpróbálom röviden összefoglalni a történteket.

A népszavazáson résztvevő emberek száma már érzékeltette, hogy bizony nyár van. Ezért az ülésen is csupán három képviselő ült a polgármester mellett. De legalább napirendi pont is csak kettő volt. Az egyik az iskolánál megépítendő buszmegálló pályázatának eldöntése, a másik az óvoda felújítási munkálatainak odaítélése.

Mivel javaslattal éltem a buszmegállóval kapcsolatban ezért elfogultnak tekinthetnek, ráadásul indulatosan próbáltam érvelni. Ezt utólag higgadt barátaim hatására korrigáltam, de attól kezdve folyton az eredeti változatra kérdez rá mindenki. De úgy érzem nem ez lett a legmeglepőbb a történetben.

Ha megtekintik a videót,- amit melegen ajánlok, hiszen kivételesen rövid is –  nagyon sokat tanulhatnak. Többek között, hogy a buszmegálló betonfala is lehet szép, és a ceruza megtart egy tetőt.

A pályázat eldőlt, már építik is. Az óvoda felújítását is ugyanaz a vállalkozás kapta, így hamarosan az is elkészül. Majd a testületi ülés befejeződött.

Nem én lennék viszont, ha nem próbálnám továbbra is védeni az álláspontomat, mely szerint érdemes lenne a másik három buszmegállónk stílusában megépíteni a negyediket is, akkor is, ha fajlagosan drágább, mint az elfogadott terv szerinti építmény. De csak annyit értem el, hogy megtudhattam, én is azok közé tartozom, akik verik a mellüket mindenféle csip-csup dolgokért (a videó utolsó négy percében ennek kifejtését láthatjuk-hallhatjuk).

Közben pedig a fizetett alkalmazottak szerényen dolgoznak erejüket megfeszítve.

De ne feledjük tehát – még tart a nyár. Pihenni kell és nem szabad túlságosan meglepődni a hangnemen. Viszont lassan közeleg az iskolakezdés, augusztus 15-én költözik az iskola, minden segítő kézre szükség van.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/15WI9kwbMKKki-LOmTgJhLehtR9vaLehKiGH4FUQ0ang/edit?usp=sharing

Mellveregetést kéretik mellőzni!!!

Baráti üdvözlettel:

Marton Ferenc

A nyertes terv

Ilyen nem lesz a buszmegálló

2018-08-06T13:13:03+00:002018. 08. 06.|KT ülés|

About the Author:

4 hozzászólás

 1. Fiák István 2018-08-06 - 21:44 - Válasz

  Küller János bemutatja személyiségének lényegét: mindenki hülye rajta kívül ezen a világon. Egy ekkora géniuszt nem szabad egy kis falu polgármesteri tisztségébe beszorítani. Láthatóan sértett ember, mert a falu lakói nem veszik észre mindennapi fáradozásait, rendkívüli tehetségét, omnipotenciáját. Szük neki ez a mellény, kicsi neki ez a pálya. Indítsuk el jövőre Budapest főpolgármesteri székéért!

 2. Pálinkás Miklós 2018-08-09 - 17:39 - Válasz

  Kedves Feri!

  Megértve jobbító szándékból elkövetett felháborodásod, ebben az esetben meg kell védenem a csonka testület ezen döntését az alábbiak okán.

  Mintha a szokásos „a francba, késésben vagyunk, tákoljunk össze gyorsan valamit” érzés villant volna belém első blikkre (sajnos másodikra is), mikor megláttam a tervet. Később rájöttem, hogy ebben az esetben ez nem így van.

  Hiszen alig két-három éve köztudott, hogy az iskola vissza fog költözni a régi-új helyére. De kinek juthatott volna észébe ez alatt a rövid idő alatt, hogy oda akár gyerekek is járhatnak majd. Pláne, hogy néhány elkényelmesedett gyerkőc az egészséges gyaloglás helyett, amit ráadásul fokoz az 5-6 kilós hátitáska sportos cipelése, a buszt akarja majd igénybe venni ennek a rövid távnak a megtételére. Beláthatod, hogy ez nem volt eddig életszerű. Maradt tehát a gyors döntés kényszere az utolsó hónapra. És valld be, belül Te is érzed, hogy a mostani döntés egy jó döntés volt.

  Nézzük a részleteket, amiben Lucifer lakozik!

  Kezdjük azzal, hogy a tervező erős önkritikai érzékének köszönhetően az építmény a kerítés vonalán belül lett elhelyezve, mintha ott sem lenne. Nem hivalkodik, nem hajszolja az elismerést, dicséretet. Csak végzi dolgát. Majd néhány hónap múlva, amikor a srácok telefirkálják, grafitizik, meg körbe nő a növényzet, lefröcskölik sárral az autók, egész elviselhető kinézete lehet.

  Gondolj bele, milyen cirkusz lenne, ha az általad javasolt szép faépítménnyel történne mindez? Így meg a kutyát sem fogja érdekelni, rondább nem lesz.

  Persze ha jobban belegondolsz, szinte minden részlete átgondolt és mondani valója van.

  Mondhatnám, hogy jelképek vannak beleépítve!

  A tető egy nyitott könyv, akár az önkormányzat szellemiségének jelképe is lehetne. Ráadásul az apró kockák. Fenomenális. Aki nem látja a részleteket, az nem értheti az egészet.

  A sima beton. Mutatja, szegények vagyunk, de tudunk maradandót alkotni. Az egyszerű ember piramisa.

  A két kihegyezett cerka pedig…………… Na ettől elállt a lélegzetem. Hallhattad, ez még képviselő asszony képzeletét is megragadta.

  Gondold tovább, az én fantáziám elég szegényes, de szerintem ennyi is elég, hogy jobb belátásra bírjon, nem volt igazad.

  Nekem igazából csak az rontotta el egy kicsit a pozitív összképet, hogy amikor a képviselők elfogadták a tervet, a szavazás után, fogalmuk sem volt, hogy mennyi pénzről is szavaztak. Polgármesterünket dicséri, hogy viszonylag gyorsan megtalálta a papírok között a három millás összeget. Ebből is láthatod, hogy egy ilyen fontos döntés előtt milyen részletekbe menő aprólékossággal elemzik a javaslatot, amit polgármesterünk eléjük tesz.

  Mentségükre legyen mondva, hogy amikor éjjel nappal a falu vagyona felett őrködnek, akkor minden apróságra igazán nem figyelhetnek oda.

  Üdvözlettel egy régi harcostársad

  Pálinkás Miklós

  P.s. Ments meg Uram azoktól, akik nem értik a humort, mert azok mindenre képesek!

 3. Marton Ferenc 2018-08-10 - 09:12 - Válasz

  Most, hogy tárgyilagos, alaposan elemző soraidat olvasom csak azt tudom mondani: MEA CULPA MEA MAXIMA CULPA. Valóban nem gondoltam át a nyertes pályázat számtalan előnyét és elvtelenül ragaszkodtam egy megoldáshoz, amely szolgai módon másolná az elődök ízlésvilágát. Tudom azt is, hogy a rendelkezésre álló tizenegy és fél négyzetméter több mint elég a gyerekeknek, csak arra kell figyelni, hogy a padokra ne álljanak. Szóval köszönöm, hogy rávilágítottál tévedései
  mre. Belátom a döntés helyességét, mert most már tudom, hogy több éves éjjel nappali munka eredményével szembesülhettem. Bár én éjjel aludni szoktam, de ebből is csak saját gyarlóságom derül ki. Köszönöm soraidat! Baráti üdvözlettel: Feri M

 4. Fiak István 2018-08-18 - 06:08 - Válasz

  Megnéztem az elkészült buszmegállót. Aztán megnézettem egy komoly építőipari kivitelező céget vezető barátommal. Így már ketten kérdezzük: mi került ebben az építményben 3.000.000,- forintba? Valaki közzé tudná tenni a közbeszerzésen nyertes ajánlatot? Abból legalább megtudhatnánk, hogy miként adhatott a tisztelt Képviselő-testület Küller János polgármester és Varga István pénzügyi bizottsági elnök irányítása mellett az adónkból 3.000.000,- forintot erre a műremekre.

Hagyj üzenetet