Gondolatok a leendő buszmegállóról

Egy ötlet lehet jó és lehet haszontalan is. Ezt eldönteni magam nem tudom, mert az enyém és elfogult vagyok. Közre adom tehát, talán segítene a pályázat kiíróinak bölcs és előremutató döntést hozni. Hiszem, hogy egy önkormányzat is tud kemény munkával minőséget létrehozni és ennek nem lehet akadálya kicsinyes fiskális szemlélet. Lehet ez olyan vállalkozás, amely mellé jó szívvel és kedvvel állnának az emberek. Ennek reményében írtam az alábbi levelet (amiből töröltem egy ide nem illő hasonlatot) és kíváncsian várom az eredményt.

Dr. Szabó József Zoltán jegyző részére

Tisztelt Jegyző Úr!

Meglepődve olvastam, hogy Pilisborosjenő Község Önkormányzata kivitelezéssel egybekötött ötletpályázatot ír ki az „AURA” melletti buszmegálló építésére.

Engedje meg, hogy kellő tisztelettel tájékoztassam Önt a következőkről:

Pilisborosjenő fejlesztése során a három buszmegálló felépítése azon kevés tevékenység egyike volt, amely osztatlan sikert és megelégedést eredményezett.

Bátran és elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy szűkebb és tágabb környezetünkben párját ritkító építményeket sikerült alkotni.

Ezért úgy gondolom  nem kellene ismét feltalálni a spanyolviaszt. Legyen az új megálló stílusában, anyagában és megjelenésében hasonlatos az előző háromhoz. Az „ötlet” tehát adott lenne és remélni merem, hogy az eredeti kivitelező is pályázik.

Mivel ez a levél valójában nem pályázat, ezért javasolnám, hogy a pályázónak az eddig elfogadott és megszeretett stílusban és az eddig alkalmazott anyagból kelljen megalkotni a negyedik buszmegállót.

Kérem Önt, hogy javaslatomat a Képviselő-testület tagjaival ismertesse, hogy döntésük során figyelembe vehessék.

Pilisborosjenő, 2018. július 8.

Köszönettel:

Marton Ferenc
Templom u. 12

A most megújult Kossuth téri buszmegálló

Buszmegálló a Búza utcánál

Buszmegálló az önkormányzat épületénél

Itt vajon milyen stílusú buszmegálló épüljön?