Már megint nem látjuk a fától az erdőt…

Jelen írás Sáhó Tibor nyílt levelére válaszként született, amely itt olvasható el: Az átláthatóság jegyében: Sáhó Tibor

Kedves Tibor!

Engedd meg, hogy magamat érezzem illetékesnek, reagálni néhány felvetésedre.

Először is a „Túszul ejtett önkormányzat” című levélről. Kislányod nem keresgélt rossz helyen, feltehetőleg Te is sejted, kit gyanúsítanak a túszul ejtéssel.

Ezt a kiáltványt, úgy tűnik, most Szalai Péternek tulajdonítod, volt, amikor Becske Pistit vélted mögötte, volt, hogy engem. Közelgő beszélgetésünk alkalmával személyesen is megerősítem, a levél megírásában sem Szalai Péter, sem Becske Pisti, se Peltzer Feri, sőt én sem vettem részt. Viszont, mint mondtam is Neked, minden szavával egyetértünk.

Nem tudom, mért olyan nehéz elhinni, falujukért aggódó civilek, egyszerű választópolgárok szülték meg a kiáltványukat, akiket rettenetesen felháborított az akkori –éppen aktuális – HÉSZ tervezet. Nagyon lázítani sem kellett Őket, elég volt tudomásukra hozni, mit tervez az önkormányzat a véleményük kikérése nélkül. A Várvölgy beépítésének tervezetét, Malomdűlő számára a beépíthetőség szinte korlátlan növelését (ígérted, meggyőzöl arról, hogy ez nem így van), a településrendezési szerződésekbe oktalanul beépített százmilliós kötbéreket, stb.

Most hiába hivatkozol arra, hogy jelenleg változtatási tilalom van érvényben a Hajcsár úttól kifelé (amibe hogy, hogy nem, Ürömmel majdnem szomszédos területek is beletartoznak), ez akkor még nem így volt.

Személy szerint egyáltalán nem örültem, hogy Szalai Péter írása megjelent a 2097-en.

Pétert sérelem érte, indokolatlanul támadtátok Őt, természetes, hogy védekezni próbált, mentegetőzésbe kényszerült. Nem titkolom, kettőtök vitájában kinek a pártján állok.

Mégsem örültem, mert számítottam erre, természetes, hogy Te is magyarázod a bizonyítványt, aztán majd Péter válaszol, esetleg megint Te jössz.

Közben feledésbe merül, mit is szeretne a 2097 köré csoportosuló jelentős tömeg.

Továbbra is arról kéne értekezni, hogy az általatok törvénybe ütközően megalkotni kívánt HÉSZ mért nem veszi figyelembe a lakosság véleményét, a Várvölgy sorsáról, a Malomdűlőről, a fejlesztési területekről, a kártérítési perekről (megnyugtatásodra közlöm, nem csak Szalai Péter fogja perelni az önkormányzatot).

Magadat az önkormányzat legfőbb szerződött partnere ként aposztrofálod.

Nem vagy a legfőbb, nem vagy szerződött, legfeljebb szerződésben álló, és főleg nem vagy partner, pereid okán. Kicsit olyan ez, mint amikor a hosszú házasság titkáról oktatnak, akik már rég beadták a válópert.

A legfőbb pedig azért nem lehetsz, mert a legfőbb a maradék 3700 Borosjenői. Mi tényleg partnerek vagyunk, ráadásul az önkormányzat fenntartói is.

Jó lenne, ha nekünk is lehetne legalább annyi beleszólásunk a történésekbe, mint amennyi Neked megadatik. Talán akkor nem fordulhatna elő, hogy a falunk jövőjét 2050-ig meghatározni kívánó, alaposan átgondolt, évekig előkészített HÉSZ mégis hétről hétre, minden terület vonatkozásában össze-vissza változhasson, folyamatosan érdeksérelmeket okozva.

Persze, most reagálhatsz erre az írásomra is, addig se a lényegről beszélünk, de ígérem, ezt a fórumot nem fogom személyes viták céljára kisajátítani.

Üdvözlettel Gergely Gyuri