Pénteken történt a hivatalban és környékén

A pénteki napon részben Bozsódi Borbála, részben Antonovits Bence társaságában dolgoztam a polgármesteri hivatalban – volt dolog bőven!

GYALOGÁTKELŐT A SULIHOZ: ügyintézés elindult

Pont dél lett, mire sikerült a rengeteg futó ügyintézés és függő kérdés eldöntése mellett a Magyar Közút honlapjára feltölteni a tulajdonosi hozzájárulás kérést a sulihoz tervezett gyalogátkelő ügyében. Egy fontos hiányzó lépést tehát megtettünk az első 48 órában és folytatjuk a közvilágítás fejlesztésével, ami feltétele a gyalogátkelő létesítésének. Tájékoztattam Dienes Dóra igazgatónőt és a műszaki dokumentációt elkészítő szülői-szakmai munkacsoportot a fejleményekről és egy találkozót szervezünk, ahol tisztázzuk a továbblépést az iskola vezetésével és a szülői-szakmai csapattal. Nagyon hálás vagyok azoknak az önkéntes munkában erős szakmai munkát és az engedélyek megszerzését elősegítő kommunikációt folytató szülőknek, akik el- és előkészítték a szükséges dokumentumokat! Külön köszönöm a Mihálffy szülőknek, hogy olyan szintig készítették elő a beküldést, hogy gyakorlatilag csak leellenőrizni és átmásolni kellett! Számítok a továbbiakban is a leginkább érintettek véleményére, segítségére és támogatására!

INFOÁRAMLÁS: BEIKTATÁS, ESKÜ kapcsán

Délelőtt jegyző úr elkészítette a vasárnap 18 órakor kezdődő ülés meghívóját, amiben 4 napirendi pont van. Jöjjenek el sokan, nem minden héten van ilyen rendezvény (hanem 5 évente, jó esetben)!
Nagyon köszönöm a hivatali munkatársak rugalmasságát, hogy szabadnapjukon előkészítik az alakulóülést, pedig családi program, napokban született kisgyerek is van többeknél! És azoknak az önkéntesnek is, akik vállalták, hogy segítenek a Művelődési Házat még otthonosabbá tenni erre az alkalomra!
Most már jobban értem, hogy az újonnan alakuló kormányok miért a fizetésüket szavazzák meg először: azért teszik, mert ezt írja elő a jogszabály, nálunk a Kormányhivatal.

Az esemény meghirdetése még a teljes átadás-átvétel közben kisebb megbeszélés összehívását is igényelte, hiszen ígértük, hogy bekapcsoljuk az információáramlásba a külső településrészeken lakókat is. Így 48 órán belül annyit tudtunk eszközölni, hogy Malomdűlőre, Téglagyári útra, Bécsi útra, az iskolába és 3 ófalui buszmegállóba is kitettük a hivatali faliújság és a művházas buszmegálló hirdetőtáblája mellett. Köszönöm Bozsódi Bori, hogy kiplakátoltad az eseményt, Viktornak pedig a Facebookon hirdetést!

IVÓKÚT A JÁTSZÓTÉRNÉL

Tegnap kaptuk Tóth Laci bejelentését, hogy a játszótérnél nem működött jól, erőteljesen folyt a kút, úgyhogy elzárták a vizet. Komlós Tibor megnézte és átmenetileg meg is szerelte, jelenleg működik. De jelezte, hogy bár pár ezer forintból tartós műszaki megoldással is ki lehetett volna javítani, jelenleg olyan sufni-tuning siralmas megoldással készült, hogy nem csoda, hogy felmondta a és most javítás után is még bármikor felmondhatja a szolgálatot. Nagyon reméljük, hogy ez a műszaki megoldás és állapot a falu többi részén nem általános – a remény hal meg utoljára!

Azért azt is reméljük, hogy Tibor javításával az őszi szünetben még kibírja talán az ivókút, majd téliesítjük és tavasszal egy strapabíró, szép ivókutat építünk a játszótérre. De most működik tehát, vigyázzon rá mindenki és köszönjük a jelzést, hogy gond van vele!

IVÓVÍZ kapcsán

Már pakoltunk, hogy induljunk haza, mikor olvassuk Antonovits Bencével, képviselőcsoportunk tagjával, hogy a nincs víz Kevélyhegyi, Ezüsthegyi úton és kisebb utcákban sem. Sajnos a DMRV-t sikerült elérni, úgy mentünk haza, hogy semmit nem tudtunk hozzátenni az ügy megoldásához. Erről jutott eszembe, hogy a szomszédos települések vezetőivel úgyis fel akartam venni a kapcsolatot és felhívtam Laboda Gábor ürömi polgármester urat. Azért is jutott eszembe, mert egyrészt mondták is a Facebook-csoportban többen, hogy Ürömön csőtörés van, biztos amiatt akadozik nálunk is az ellátás, másrészt emlékeztem, hogy van egy jó lajtoskocsijuk. Este 7-kor is felvette a neki idegen telefonszámról jövő hívásom, s telefonbeszélgetésünkből kiderült, hogy szomszéd településen 3-4 naponta van csőtörés – a régi eternit cső cseréje több mint aktuális lenne, de egyelőre erről álmodni sem tud, nincs a DMRV-nek pénze rá.

Közben Judit, az Ezüsthegyi útról elérte a DMRV-t (köszönöm, hogy megosztottad), akiktől az derült ki, hogy vízellátási problémánkat túlmelegedés gond volt az egyik szivattyúnál, amit orvosoltak.

Lesz itt még gond a vízzel, nem árt egy havaria esetén bevethető lajtos kocsi vagy legalább valami könnyen mozgatható víztartály + jó kapcsolat a DMRV-vel, illetve nagyon készülni az infrastruktura fejlesztési, közvetlen pályázható uniós forrásokra kihasználására!

Szép hétvégét midenkinek, nagyon sok esemény lesz megint, amihez mindenkinek kívánok jó időt és társakat!

Szombaton a Pilisborosjenői Nyugdijas Klub szervezésében nagyszerűnek ígérkező kirándulás lesz Tinnye, Perbál, Tök, Zsámbék Tatabánya,Tata útvonalon, érdekes programmal.

Eközben alulról szerveződő elsősegélynyújtó, egészségügyi képzésnek ad helyet a Művelődési Ház, ahol Husztiné Szilágyi Bernadett segítségével Dr. Andrónyi Kristóf orvostól tudhatunk meg többet arról, hogy mit tegyünk, milyen esetekben hogyan tudunk segíteni a balesetet szenvedő sérülteken, nemcsak a siklóernyősökön (külön köszönet a szervezésért Verba Judit)

Vasárnap 18 órától tartjuk a Művelődési Házban képviselőcsoportunk eskütételét és alakulóülését!
Örömmel látunk mindenkit!

Tömöri Balázs