Emlékezetes vasárnap

Alakuló ülést tartottunk a Művelődési Házban vasárnap késő délután. Hihetetlen jó érzés volt az a zsongás, ahogy az egyesületünk tagjai és a körötte aktív emberek segítették méltóvá tenni ezt az 5 évente előforduló estét! Sütöttek, dekoráltak, pakoltak, előkészítettek, poharakat hoztak, virágokat rendeltek és mozgósítottak, fotóztak, videóztak, szerveztek. Jó, hogy István olvasta elő az eskü szövegét! Emlékezetes pillanat volt megölelgetni azokat, akikkel egy éven át közösen annyi mindenen mentünk együtt keresztül, akik olyan sokat tettek azért, hogy ez a nap így történhessen! Akiknek munkahelye, otthona hónapokra egyesületi vagy kampányirodává vált, akik kertjébe lépve már a legmarconább kutya sem ugatott meg annyit jártunk oda megbeszélni.

Még jobb, hogy az aktív egyesületi magon kívüliek, akik csak néha tudtak bekapcsolódni, vagy otthonról drukkoltak, szorítottak most nagyon sokan eljöttek személyesen és részesei lettek az eskütételnek, a megbízóleveleink átvételének! Vagy azok, akik esetleg nem is ránk szavaztak, de kíváncsiak ránk.

Nagyon pozitív volt megtapasztalni a Helyi Választási Bizottság tagjainak jelenkétét, Fodor Alice elnökük rövid és frappáns értékelését, dr. Szabó jegyzőnk és helyettesének Oláh Tibornak aktív, segítő részvételét és a hivatali dolgozók, főként Szomora Csilla előkészítő munkáját is.

Rövid volt az idő az ülés megszervezésére persze, és volt pár tisztázandó jogi kérdés is, meg persze utólag visszagondolva az ülésre való meghívás lehetett volna és a jövőben lesz is személyesebb, személyre szabottabb. Bár ennyi helyre régen lett kihelyezve nyomtatott vagy elektronikus meghívó, de még nincsenek bejáratva és még nem is véglegesen kitaláltak az új hirdetményi felületek sem. Az ülés levezetésbe is bele fogok jönni, lesz alkalom rá bőven a következő időszakban – nemsokára a testület szervezeti működési szabályai, a bizottsági struktúra kialakítása kapcsán ülünk majd össze.

Így, a kampány után kissé kimerülten, az átadás-átvétel közepette azonban megerősítő, nagyszerű érzés volt képviselőtársaimmal ott állni és az Önök szemébe nézni eskütétel közben és felajánlani Pilisborosjenő községnek szolgálatainkat, energiáinkat és tudásunkat!

Elmondhatatlan öröm volt számomra az, hogy családjaink is ott voltak a vasárnap esti eseményen, ahogy eskütétel közben el-el kaphattam csillogó szemű szüleink, feleségeink, párjaink és csokornyakkendős / vasárnapi muffintól maszatos gyerekeink pillantását.

Mert az elmúlt egy évben nekik oroszlánrészük van, hiszen ők tették lehetővé, hogy a legváltozatosabb témájú és hosszúságú megbeszéléseken, egymást inspirálva gondolkozzunk és dolgozzunk a falu jobbításának lehetőségein. Mert értük is csináljuk: hogy még jobb hely legyen Pilisborosjenő, megmaradjon csodálatos zöld környezetbe ágyazott falusias település. És mert példát is szeretnénk nekik mutatni: van véleményünk, tanácsolunk és kritizálunk, de ugyanakkor együttműködünk, részt veszünk a falu sorsának alakításában és a szolgálatot, személyes felelősségünket is felvállaljuk.

Hálás köszönet az elmúlt egy hétben érkező felajánlásokért is: a közvilágítás fejlesztésében ajánlott segítségnyújtástól a könyvkötészeti felajánlásoktól a zöldterület karbantartásig, sportrendezvény szervezés felajánlásig nagyon sokféle segítő szándékkal kerestek meg minket, aminek nagyon-nagyon örültünk és élni fogunk velük

Hétfőtől jön az első teljes hetünk, lelkesen, sok energiával vágunk bele!

Köszönjük a közösen átélt nagyszerű pillanatokat!

Tömöri Balázs