Pilisborosjenő Község Önkormányzat Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának ülése február 26-án

Sokadik videó ez, amely megörökíti (és ez fontos) az Önkormányzat Képviselői-testületének munkáját legyen az Testületi ülés, lakossági fórum vagy akár bizottsági ülés. Tájékozódni a falu életéről hasznos és dicséretes dolog, ugyanakkor rengeteg időt emészt fel.

Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén az egyetlen napirendi pont a költségvetés tárgyalása volt. Költségvetést készíteni nem egyszerű dolog. Számtalan külső tényezőt kell figyelemmel kísérni, semmi nem határozható meg pontosan, és a tervek és a vágyak száma végtelen, de a rendelkezésre álló pénz viszont véges.

Mérhetetlen optimizmussal  hihetjük azt is, hogy képet nyerhetünk az elkövetkezendő év feladatairól, a képviselők szándékairól és arról, hogy mennyire reális ezek megvalósulása.  Gondolhatjuk, hogy a költségvetés szakmai előkészítése zajlik, ahol a pénzügyi bizottsági tagok verejtékezve próbálják meg kihozni a szűkös forrásokból a maximumot. Ha ezzel a várakozással mennének el egy ilyen ülésre, hamar rájöhetnek: nem így van.

A bizottsági ülésen ugyanis csak a rendelet oldalankénti összeolvasása zajlik, egyeztetés, vajon mindenki érti, mit tartalmaznak a táblázatok, mi mennyi és miért. Meggyőződve a sikeres megvalósulásról senki nincs, árulkodóak az arcok, a gesztusok. Külsősnek kérdezni amúgy sem lehet, a bizottság munkáját segítendő kültagok nincsenek jelen, ha mértéktelenül elszánt valaki, nézze a videót, biztos van abban is öröm.

Ami megtudható, hogy az iskola költözése idén zajlana, társulva biztonságos járdával, kerékpárúttal, zebrával stb.

Az is tudható, hogy hitel szerepel a költségvetésben, de nem szándékoznak felvenni. De azért legyen ott – hátha mégis.

Miután az ÚT és FALU korszakát éljük, az utak tovább javulnak a testület szándékai szerint. Az eredményről tapasztalás útján tessenek meggyőződni.

Szükség van továbbá bölcsödére, óvodát kell bővíteni, be kellene fejezni a focipályát…

Ami látszik, hogy költség van bőven, de vajon milyen lesz a vetés?

Ennyit és így láttam én, (és látta a kamera is)  vállalva a tévedést is. De talán nem volt hiábavaló rögzíteni mindenki számára.

Baráti üdvözlettel: Marton Ferenc