KT ülés 2018.04.26.

Összefoglaló és videó

Azoknak, akik nem akarják végignézni az ülésről készült videót, humanitárius segítségként egy rövid összefoglalóval is szolgálunk.

A képviselő-testületi határozatokat végre szokták hajtani és erről be is számolnak. Most is. A költségvetésről olvasni, csak a hozzáértőknek nyújthat maradéktalan örömet. Nekik ajánlom a rendelet módosításáról szóló előterjesztést.

Az építkezők világát érinti a közutakra való behajtás módosítása és a Családgondozás felülvizsgálata során feltárt hibák kijavítása is szűk kört érint. Lehet bérlakást szociális alapon bérelni és a műfüves pálya üzemeltetésére is keresnek elszánt üzemeltetőt.

Az új iskola megnyitása várhatóan létszámnövekedést fog eredményezni ezt a hivatalok is tudomásul vették. Megoldást keres az önkormányzat a bölcsődei ellátás megindítására.

A helyi népszavazás kiírásának oka nem igazán világos, szükségessége is vitatható és természetesen a vita el is kezdődött. Mindezek ellenére a testület megszavazta, tehát türelemmel ki kell várni az álláspontok küzdelmének végét.

Minden szervezet beszámolt tevékenységéről és túlnyomó részt a támogatás átütemezését kérték.

Az adóhatóság beszámolt tevékenységéről, mindenki értékelje saját vérmérséklete szerint.

Az utakat folyton-folyvást javítani szándékozunk, tehát újabb pályázat benyújtása történt.

A lazaréti történet sokadik fejezetéhez érkezett, megtudhatjuk, hogy a 2004 márciusában belterületbe vont terület fejlesztését 2008 novemberében kezdte el a tulajdonosok türelmetlenebb része. Hogy mi történt közben négy évig azt csak akkor próbálják meg kideríteni, ha mindenre elszántak.

Van ugyan LMB bizottság de az csak azért jött létre, hogy legyen kiket szidni, miért nem tudják megoldani azt, amit az önkormányzat sem tudott. Látszik ez abból is, hogy bizottsági külsősnek olyan szakembert szoktak választani (pl. pénzügyi bizottsághoz pénzügyest) aki szakmai tudásával, a körülmények alapos ismeretével hatékonyan segíti a laikus képviselők munkáját. Nem ez volt a cél, sajnos nem is sikerült ilyet találni.

Remélem sikerült felkelteni érdeklődésüket a közügyek iránt és ezzel a reménnyel kívánok mindenkinek minden jót.

Baráti üdvözlettel: Marton Ferenc