42 perc – képviselő testületi ülés 2018.08.30.

A Képviselő Testület üléseinek sorában már rövidsége miatt is érdeklődésre tarthat számot az augusztus 30.-i ülés videója. Hét napirendi pont megtárgyalásnak gyürkőztek neki – az elhalasztott ülés után másodszorra – derék képviselőink és példás gyorsasággal  (7 perc/pont) végeztek is feladatukkal. Tették ezt úgy, hogy közben még értékes információkat is megtudhattunk, amelyeket most megosztanék Önökkel.

 

A jelentős késés a közreadásban az én hibám. Az első változat túl indulatosra sikeredett, a második pedig egyszerűen pocsék lett. Nem ígérem, hogy mindenki tetszését kivívja ez az iromány, de annak aki lélegzetvisszafojtva várta a képes beszámolót remélem, megfelel.

A település arculati kézikönyv hosszas vajúdás után elfogadásra került, de megtudhattuk, hogy még van javítani való rajta, tehát „ez most egy levegőben lévő dolog” majd időben kialakul.

De a beszámoló közben kiderült, hogy az ezzel kapcsolatos népszavazás iránt érzett negatív hangulat érthetetlen Polgármesterünk számára. Megnyugtató, hogy szerinte a népszavazás:  ”érvényes volt, de nem volt eredményes”! (11.29.-11.38)  Ugyanakkor emlékeztetnék arra, hogy a  Helyi Választási Bizottság jegyzőkönyvében megállapítja, hogy a fenti kérdésről  elrendelt helyi népszavazás érvénytelen. Nézőpont kérdése az egész, mint tudjuk.

De izgalomra semmi ok, mert (14.37-től 16.09-ig) megtudható, miért kellett nekünk népszavazni, már annak, aki elment egyáltalán.

Tűzifát is igénylünk és pályázunk bölcsődefejlesztésre is.

De aztán jön az örökzöld malomdűlő történet legújabb megoldási szándéka. Az ezzel kapcsolatos 2097 Egyesületi kifogás természetesen értékelésre került (29.53-31.35). Folytatódik az eszmecsere azzal, hogy mindenki tudja, ebben a káoszban nem egyszerű rendet tenni, ugyanakkor jólesik egy kicsit földbe döngölni az LMB bizottságot. Hiszen nem tudták megoldani ezt a feladatot, pedig még szakértőt is rendeltek melléjük a bizottság külsős tagja személyében.  De majd most! De azért a pocsék beadvány hatására a kifogásolt jelzálog ügyet kivette a testület, és most már megvizsgálják, miről is van szó.

Végezetül, hogy az ismeretek bővítése érdekében megtudható, hogy mi a kapcsolat a Malomdűlő és a Moderndorf között, de ez a kapcsolat valójában nem kapcsolat, csak annak látszik. (42.05-42.21) Aki minden szépséges részletre kíváncsi, annak itt a videó, aki minimál változatot akar annak a bejelölt részt célszerű megnézni.

És hirtelen véget ért az ülés, letelt az erre szánt 42 perc.

Mindenkinek minden jót!

Marton Ferenc