Közmeghallgatás 2018.04.20 – videó

Mérsékelt érdeklődés közepette zajlott le a hirtelen beköszöntött kora nyári időben az idei első közmeghallgatás. Küller János beszámolóját követően a 2097 Csoport Egyesület kérdéseire igyekezett válaszolni tételesen, ez tekinthető meg az első videón. A rendezvény második felében további lakossági kérdések hangzottak el, ez látható a második videón.

Tényleg csak címszavakban néhány információ:

A bölcsődét az önkormányzat az AURA épületébe leköltöző jelenlegi általános iskola épületében tervezi megnyitni, átmeneti jelleggel. Ha lesz idén is bölcsőde pályázat, indulunk rajta, de kisebb épülettel, költségcsökkentés végett. A bölcsődei jelentkezésekkel kapcsolatban, mint kiderült, van némi félreértés, ezt igyekeznek tisztázni.

Az iskola nagy eséllyel le fog költözni az AURA épületébe, szeptembertől már ott kezdenek a gyerekek. Ez nem 100%, csak majdnem. Úgy néz ki, hogy akár májusban elindulhat a tornaterem építése a lenti iskola területén. Az odajutáshoz járda és közvilágítás kiépül szeptember 1-ig.

Óvoda fejlesztésnek nincsen prioritása jelenleg. A beérkezett ajánlat alapján 14 millió Ft lenne csak a tervezés, ami túl sok, egyébként meg a Waldorf ovi költözésével felszabadul egy csoportszoba, és továbbra is tervben van – az ezzel ellentétes pletykák ellenére – az egyházi óvoda megnyitása, így rövid távon az önkormányzat nem számol óvoda férőhely problémákkal. Az óvoda bővítés projekt jelenleg a földhivatali ügyintézés stádiumában van. Új ajánlatokat is kérnek be a tervezésre, hátha olcsóbban is meg lehet úszni, mint 14 millió Ft.

A terramixes utak jó eséllyel kapnak valamilyen kopó réteget hamarosan. Adminisztratív nehézségek vannak. Szinte bármit lehet az utakkal csinálni engedély nélkül, csak kopóréteget rájuk húzni tilos. Emiatt lehet, hogy valamilyen emulzióval és mart aszfalttal lesznek por és sármentesítve ezek az utak.

Felújításra kerül a Budai út, egészen az Ürömi úti kereszteződésig! Legalábbis jelenleg erre vonatkozóan van ígéret. Az viszont a jelen állás szerint nem igaz, hogy a Fő utcát felújítanák.

Egyirányúsítás a Rózsa utca Temető utca esetében van tervben, de a lakókat mindenképpen megkérdezik a döntés előtt.

Szennyvíztelepünk rekonstrukciója helyett a jelenlegi terv a fővárosi hálózatra való rácsatlakozás, amellyel a jelenlegi szennyvízkapacitást kb duplázni lehet majd. (Így végre elhárul  legfőbb akadály az intenzív beépítések elől – szerk)

Az M0 építése kapcsán nem éri a falut terhelésnövekedés, és örüljünk, hogy sikerült alagútba rakatni a nyomvonalat. Kompenzációt nem kapunk, a tárgyalásokat elsősorban Küller János saját maga vitte. A két falurészt összekötő út viszont megépül a Kövesbérc alatt, de – ha jól értettük az elhangzottakat – nem az M0 kompenzáció részeként, mert olyan nincsen.

A Modern Dorf területén nem tudni, mi készül. Az önkormányzatnak nincsen építési engedély kiadására jogköre, így nem is tud arra válaszolni, hogy mi készül ott, és az engedéllyel vagy engedély nélkül készül. Aki kíváncsi, forduljon az illetékes hivatalhoz Pilisvörösváron. Maximálisan 78 lakóingatlan építhető a területre a HÉSZ szerint, hogy ez milyen lakosságszám növekedést jelent majd, az attól függ, hogy 2, 3, 4, 5 stb. fős családok költöznek a lakásokba. Mivel ez nem tudható előre, emiatt az önkormányzat ezzel kapcsolatos kalkulációt nem végzett.

Szavazás

Betöltés...

Ön szerint mekkora szükség lenne egy átfogó településfejlesztési koncepcióra Pilisborosjenőn?

Köszönjük!
Ön már szavazott!
Kérjük válasszon!