#Sörösjenő

“Évek óta foglalkozunk azzal, hogy egyre jobb, finomabb és különlegesebb kézműves söröket főzzünk a magunk örömére. A kritikusaink saját magunk voltunk eddig, és igen magasra tettük a mércét. Most, hogy a saját elvárásainknak megfeleltünk és úgy éreztük, hogy a konyha után a hátsókertet is kinőttük, nagyobb játszóteret kerestünk magunknak!” – a Hajnali Sörfőzők bemutatkozása a 2097.hu-n, Frivaldszky Betti és Kádár Viktor videóriportja.

 

“Így lettünk mi a pilisborosjenői gerilla sörfőző csapat. A Hajnali Sörfőzők ars poétikája: könnyen érthető, letisztult ízvilágú, kiváló minőségű, esztétikus megjelenésű kézműves sörök készítése. Ezek mellett azonban a kísérletezések és sörkülönlegességek elkészítése is fontos számukra. A sörfőzés számukra nem csak hivatás, hanem a közösségépítés egyik eszköze.”

A Hajnali Sörfőzők egyelőre saját sörfőzdével nem rendelkeznek így a recepteket házi körülmények között tökéletesítik, majd bérfőzőként főzik meg értékesítésre szánt söreiket. Jelenleg a Yeast Side sörfőzdével működnek együtt.

Rövid történetünk

“2016-ban készült el első kísérleti kézműves sörünk otthonunkban. A saját maximalizmusunk és közeli hozzátartozóink biztatására ezt újabb és újabb főzések követték. IPA, APA, búza és Porter sörök követték egymást a listán. A recepteket tökéletesítettük, és a technológiánk is szép lassan kikristályosodott. 2018-ban léptük meg az első igazán nagy lépést, és lefőztük első nagyközönségnek szánt sörünket a FRAKTÁLT mely eredményét a B52 Fesztiválon hatalmas sikerrel mutattunk be, ősz végén pedig hasonlóan sikeresen jelent meg a Hajnali Porter. 2018-ban rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk, sokat kísérleteztünk és hatalmas lelkesedéssel, tervekkel és új sörökkel vágunk bele 2019-be!”

Nevünk eredete

“A ’Hajnali Sörfőzők’ név sok szálon kötődik a sörfőző csapathoz. Többféleképpen értelmezhető. Nem egyszer a kemény munka vagy a szórakozás húzódott el hajnalig. Jellemzően a jó hangulatú sörfőzések is hajnalig tartanak, hogy minden munkafolyamatot le tudjunk zárni!”