Vélemények és válaszok Küller János “gerjesztett” levelére

Jópáran tollat ragadtak a legutóbbi polgármesteri nyílt levél olvastán. Még többen fejezték ki értetlenségüket és nemtetszésüket szóban, sőt volt olyan is, aki egyenesen Kassa bombázásához és a Reichstag leégéséhez hasonlította az esetet, mondván a plakátokat – amiket élőben egyikünk sem látott – a polgármester szűk köréhez tartozó valakik tehették csak ki.

Úgyhogy kifejezetten kíváncsiak vagyunk ezek után, kinek az akciója volt. Nagyon megköszönjük, ha majd egyszer felfedi magát a “tettes”.

Tisztelt Polgármester Úr!  Kedves János!

Előre is leszögezném, nagyjából egyetértek, egyetértünk a plakátpartizánok mondandójával.

Viszont a módszerükkel semmiképpen sem.

Pontosan tudod, csoportunk, egyesületünk mindig mindent a nyilvánosság előtt, nevét felvállalva hajtott végre. A mi megítélésünknek ez az akció többet ártott, mint Neked.

Ezért elhatárolódunk tőle, nem mi állunk mögötte, nem a mi módszerünk. Nálunk a fiákkerék másképpen forog.

Nem kell viszont meglepődnöd azon, hogy rajtunk kívül is nagyon sokan elégedetlenek működéseddel, köszönhető ez annak is, hogy az új évezredben rendkívül előkelő helyre tornásztuk fel magunkat a Magyarország legelhanyagoltabb faluja címért.

Kérlek, a tisztesség kedvéért ezt a levelemet is jelentesd meg az Önkormányzat honlapján!

Természetesen ezúttal sem névtelenül teszem ezt, régi barátod:

Gergely György

Tisztelt Polgármester Úr!

Sajnálattal kell megállapítanom, hogy Ön 2018-ban sem dolgozik meg a fizetéséért, amit mi pilisborosjenői adófizetők biztosítunk Önnek. Ön a munkavégzés helyett ismét csak szájkaratézik, valamint üzlettársának – Sáhó Tibornak – az ingatlanspekulációit szolgálja ki a Képviselő-testület asszisztálása mellett.

Azt javaslom ehelyett inkább kezdjen megdolgozni a fizetéséért. Vegyen példát szorgalmas elődjétől, a néhai Szegedi Róbert polgármester úrtól, aki minden munkanapját azzal kezdte, hogy bejárta a falut, s felmérte az azonnali teendőket. Mivel Ön ilyet soha nem tett, ezért az Ön elvégzetlen teendőinek listája mára már a “Háború és béke” terjedelmével vetekszik.

Kezdje a munkát elsőként mondjuk a Patika utcájával, ahol immár fél éve semmit nem tesz azért, hogy a falu polgárai mindkét irányból meg tudják közelíteni a Patikát, s autójukkal ne a Patikus telkén kelljen megfordulniuk.

Jó munkát kívánok!

dr. Fiák István

“Tóth Dani”:

Ilyenkor érdemes elővenni a régebbi szórólapokat, leveleket, falragacsokat, fórumokat, újságokat, peres anyagokat, jegyzőkönyveket, választási anyagokat amikor a Mester és tanítványai “keltették a hangulatot” ellenzékből vagy kisebbségből. Amikor megvan a politikai többség, olyankor mindenki más meg van vezetve, ostoba és szánalmas. Ez most a választók háromnegyede, azóta lehet már egy kicsit több. Szokásos demagóg módon ismét hamis választás elé állítja a közönséget: vagy ő, vagy a kénköves pokol, harmadik opció nem létezik. Hát ő tudja, nekem amúgy teljesen mindegy viszont azt a Fiákeres szójátékot a végén még a Akkezdet Phiai is megirigyelné, riszpekt a szövegírónak.

Nem kell megváltoztatni a Küllert, ő így tökéletes ahogy van de azért minden narcisztikus kirohanását sem kell szó nélkül, bólogatva eltűrni. Amikor átbillen ebbe a demagóg faluvédő népmesei hős irányba, nem art felhívni a közvélemény figyelmet hogy ez nem szakmai érvelés, hanem böszme parasztvakítás, önsajnálat, aktív mellébeszélés. Hogy fentről idézzek: arrogancia, felsőbbrendűség stb. Van aki minden hülyeséget tud a végtelenségig tolerálni, én másképp latom ezt de ettől függetlenül egyetértek Gábor Hollós által megfogalmazott irányvonallal.

Hollós Gábor:

A Küller úr világa ilyen, amilyenben most élünk a faluban. Ha másmilyen világban akarunk élni, akkor meg kell teremtenünk. Amikor sokak számára váratlanul újra polgármester lett akkor mi, ilyen állapotban voltunk. Érdektelenség, szervezetlenség, közösség nélküliség. A sok kis ego, nem győzte le a nagy ego-t. Ennyi történt. Ha mást akarunk, akkor szerintem nem Küllert kell megváltoztatni. Engem jobban érdekel, hogy kik, milyen munícióval és tervekkel vállalják fel ezt a rengeteg sz.rt. Javaslom, foglalkozzunk a változtathatóval és ne a lehetetlenen keseregjünk. Csak egy gondolat, én így látom.

Hirtlingné Szuhányi Csilla:

Ezt már párszor leírtam, de még fogom ismételgetni: Annyira remélem, hogy most mindenki látja és tapasztalja, mekkora súlya van az önkormányzati választásoknak és legközelebb mindenki ott tolong majd az urnáknál, nehogy még egyszer előfordulhasson, hogy valaki 413 db szavazattal ezt művelhesse a faluval.