A 2097 Csoport Egyesület képviselőjelöltje: Dömötörfy Zsolt2019-08-21T08:51:07+02:00

A 2097 Csoport Egyesület képviselőjelöltje

Dömötörfy Zsolt

Dömötörfy Zsolt

1967-ben születtem, 1992 óta élek Pilisborosjenőn. A 2097 Csoport Egyesületnek alapító tagja vagyok, jelenleg egyben az elnöke is. 2017-ben, az akkor kibontakozó civil együttműködés számára létrehoztam a 2097.hu honlapot, hogy segítsem a faluközösség tagjainak egymásra találását. Ugyanezzel a céllal indítottam el a 2097 Facebook csoportot, ami a közösség erejének hála hamar életre kelt, és több száz falubeli kezdte el aktívan használni. Mostanra az azóta 2097 Falufórum névre átkeresztelt csoport több mint másfélezer taggal rendelkezik, és a legkülönfélébb ügyekben segíti a közös gondolkodást, a helyi hírek hatékony eljuttatását az érintettekhez.

Munkám során egészségügyi ill. tudományos témájú kommunikációval és projektvezetéssel foglalkozom saját cégemben, melyet 1997-ben pilisborosjenői székhellyel alapítottunk. Ezt megelőzően gazdasági és ökológiai területen tevékenykedtem.

Világéletemben aktív közösségi életet éltem, képviselőként is a helyi faluközösség és a közös gondolkodás fejlődéséhez szeretnék hozzájárulni, mert azt gondolom, hogy ez a záloga annak, hogy Pilisborosjenő megőrizze azt a varázsát, amelyért ide költöztem, és leküzdje azokat a nehézségeket, amelyekkel az elmúlt évtizedekben kevés sikerrel viaskodott.

Zsolt írásai

202019 08

Mit tehetnénk a Kossuth téri árvizek megelőzése érdekében?

By |2019. 08. 20.|Közterületeink, Pilisborosjenői patak, Szakmai vélemény|

Az elmúlt évtizedekben a Kossuth teret több alkalommal öntötte el nagy felhőszakadások alkalmával az iszappal, murvával, nagyobb kövekkel és aszfaltdarabokkal elegyes áradás. Az elmúlt 9 évben ezek elkerülése érdekében lényegében semmilyen érdemi erőfeszítés nem történt, a tevékenység mindössze a káresemények utáni romtakarításra szorítkozott, és a 2017-es Vis Maior támogatás 95 millió forintos keretéből is csak egy olyan műszaki megoldás (betonteknő) született, ami se nem szép, se nem alkalmas a hasonló káresemények megelőzésére.

242019 05

Eljött az idő…

By |2019. 05. 24.|Egyesület, Önkormányzati választás|

A 2097 Csoport Egyesület képviselőjelölteket és polgármesterjelöltet indít az őszi önkormányzati választáson. Miért döntött így a faluért, a közösségért az elmúlt években sokat tevékenykedő csapatunk? Milyen értékrendre építenénk az együttműködésen alapuló, modern faluvezetést? Hogyan segítheti munkánkat az a kreatív energia, amely egyre markánsabban van jelen a település mindennapi életében?

122018 11

Te is itt laksz, neked sem mindegy…

By |2018. 11. 12.|Írások|

Bő másfél éve, amikor több éjszakányi tervező-szervező tevékenységgel a hátam mögött épp azon törtem a fejem, hogy mi is legyen az új 2097.hu honlap logója, egy pillanatra eltűnődtem azon, hogy vajon miért is csinálom ezt az egészet. Miért foglalkozom azzal, hogy mi lesz a Várvölggyel? Miért nem mindegy nekem, hogy mi történik a Malomdűlőn? Egyáltalán miért érdekel engem bármi, ami a kapumon túl történik? Miért nem mindegy?

192018 07

Beszéljük meg inkább! – avagy hogyan ’népszavazok’ július 29-én?

By |2018. 07. 19.|Vélemény|

Bő egy évvel ezelőtt bombaként robbant a hír, hogy a helyi építési szabályzat folyamatban lévő módosításának eredményeképpen viszonylag intenzíven beépíthetővé válik az Egri vár völgyének egy része. Mindez események láncolatát indította el, amely egészen a mostani népszavazásig vezetett, és amelynek kérdése így hangzik: „Támogatja-e Ön az előző állapot visszaállítását a "Várvölgy" vonatkozásában a korábban hatályos HÉSZ szabályozásnak megfelelően, amennyiben a tulajdonosok a jelenleg Hatályos HÉSZ alapján benyújtott kártérítési igényüktől elállnak, melynek bírósági megítélése a község gazdálkodását ellehetetlenítené, és a lakosság terheit növelné.” A szavazás során eldöntendő kérdést sajnos én sem tudom egyértelművé tenni, de megkísérlem összefoglalni mindazt, amit a szavazással kapcsolatban tudni és megfontolni érdemes.

272017 11

Hogy kerül a sitt az utakra, avagy az évszázad üzlete Pilisborosjenőn

By |2017. 11. 27.|Vélemény|

Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy az utóbbi években lépten nyomon darált sittbe „botlunk” a faluban, sőt a legutóbbi önkormányzati akció keretében a műemléki értéket képviselő Szedmák-ház is a sittdarálóban végezte – azóta is kíváncsian várjuk, melyik utca lakói lesznek azon szerencsés nyertesek, akik előtt a Fő utcában felpúpozott méretes törmelékhalmokat széjjelteregetik. A darált sitt látványos pilisborosjenői térnyerése nem újkeletű jelenség. Hosszú ideig azonban tanácstalanul álltunk az előtt a talány előtt, hogy honnan áramlik ez a rengeteg sitt kis falunkba, most azonban a rejtély végre megoldódni látszik...

122017 07

Mit várhatunk a most készülő településfejlesztési koncepciótól?

By |2017. 07. 12.|Településfejlesztési koncepció|

A településfejlesztési koncepció elkészítésének első lépésében 4+1 alkalommal összegyűltünk a művelődési ház nagytermében, ahol Bojár Iván és Gauder Péter vezetésével igyekeztünk meghatározni azokat a értékeket, célokat, irányokat, amelyek a falunk hosszú távú fejlődését a résztvevők szándéka szerint meghatározzák. A közös műhelymunkára építkezve a közeljövőben meg fog születni Pilisborosjenő Településfejlesztési koncepciója, amely egy mindenki számára hozzáférhető írásos anyag lesz. Bojár Iván ígérete szerint a koncepció elkészültekor a műhelymunkához hasonló keretek között ismertetni fogja azt, és mód lesz annak megvitatására. Ahhoz, hogy egy ilyen beszélgetésre mi is fel tudjunk készülni, érdemes megismerkedni azzal, hogy mit kell, illetve mit érdemes tartalmaznia egy ilyen településfejlesztési koncepciónak. Letölthető ajánlás és minta településfejlesztési koncepció (Nagykovácsi).

Hozzászólások