Nincs egyetértés az M10 elkerülőút megépítésével kapcsolatban

Egy szakmai fórumban, majd onnan tovább kattintva, egy közlekedési magazin oldalán hasznos információkat és képeket találtunk az M0-s körgyűrű északi szektora – Budakalász és a 10-es út között vezető szakasza – kapcsán.

2018. 01. 24.

Elolvasom
Nincs egyetértés az M10 elkerülőút megépítésével kapcsolatban

Nincs egyetértés az M10 elkerülőút megépítésével kapcsolatban

Hanzelik Gábor (Leányvár), Küller János (Pilisborosjenő), Farkas András (Piliscsaba), Bányai József (Pilisjászfalu), Poppréné Révay Gyöngyi (Pilisszentiván) és Szente Kálmán (Solymár) polgármesterek, Pándi Gábor (Pilisvörösvár) alpolgármester, valamint Hadházy Sándor és Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselők vettek részt azon a kerekasztal beszélgetésen, amelyet a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület hívott össze november 24-én, pénteken. A pilisvörösvári tanácskozás lényege az volt, hogy a térségi civilek is támogatásukat fejezzék ki a helyi településvezetők mellett az M0 autóút és az M10 elkerülőút megépítése kapcsán.

2017 11. 24.

Elolvasom
Az ecuadori követ, a bróker, a stróman meg a báb – Milliárdos ingatlanspekuláció a Pilisben

Az ecuadori követ, a bróker, a stróman meg a báb

Milliárdos ingatlanspekuláció a Pilisben

Másfél évtizede folytat háborút Pilisborosjenő sváb kisebbségével egy távol-keletig nyúló érdekkör, felhasználva a település polgármesterét Küller Jánost is, aki minden módszert és eszközt bevet, hogy gátolja, lassítsa a kárpótlási telkek beépítését. A panaszosok szerint azok a kárpótoltak, akiktől a kommunizmus idején egyszer már elvették mindenüket, egy jól kitalált ingatlanspekuláció, és az ahhoz asszisztáló polgármester által vezetett önkormányzat jóvoltából újra kisemmizetté váltak. Azt állítják, hogy a háttérben milliárdos szocialista brókerek érdekei húzódnak, akiket kiszolgál a helyi vezetés. Jól jelzi ezt, hogy az egyik ingatlanmachinátor, Sáhó Tibor tanácsadóként tárgyal, intézkedik az önkormányzat nevében. Mindeközben a falu megrekedt a múlt században, megfelelő infrastruktúra, úthálózat nélkül.

2017.11.26.

Elolvasom

Kiemelt komment:

“Malomdülőn Sáhó Tibort jól ismerjük. Örülök, hogy a cikk által másoknak is sikerült kicsi bemutatni őt.
Ami engem zavar és a cikkben nem szerepel a Sáhó Tibor lakhelyéül szolgáló volt Malom épület körüli rendezetlen és az Önkormányzat hathatós segítségével máig eltakargatott viszonyok:

– Az ingatlanban több éve kereskedelmi szálláshely üzemel. Lakik ott vagy 40 ember életvitel szerűen. Az ingatlan nagy része emelt színvonalú munkás szállásként üzemel. Telt házzal. 3.000 Ft/nap/fő áron elvileg bárki által igénybe vehető. Az ingatlannak az üzemeltetőnek tudomásom szerint erre a funkcióra nincs engedélye. Sőt úgy tudjuk hogy a terület „tanya” besorolását évek óta el tudta intézni magának Sáhó Tibor. Tanya amin kereskedelmi szálláshely üzemel?

– Az ingatlan csatornázatlan. Az ingatlan közvetlen patakparti. Hova kerülhet a nagy tömegű szennyvíz a ami ennyi lakó után keletkezik ? Szippantós kocsit én még nem láttam.

– Honnan történik a vízvételezés? Ez engedélyezett? Bevizsgált minőségű?

– A keletkező kommunális szemét hova kerül? Hiányoznak a kukák.

– Tudomásom szerint nem csak szálláshely hanem vendéglátási szolgáltatást is igénybe lehet venni . Vajon erre vonatkozó engedélyek rendelkezésre állnak?

– Tanya besorolás ilyen épületnél? Miért? A tanya telek és építmény adómenetes . Úgy tudom Sáhó Tibor sem telekadót sem épületadót sem vendéglátás, kereskedelmi szálláshely utáni adót sem fizet. Mi fizetünk.

– Sáhó Tibornak sokat köszönhetünk. Valóban járhatóbbá tette a Malomdűlői utat. De valljuk be, hogy ennek legnagyobb haszonélvezője ő maga, hiszen Malomdűlő Kft lakópark és a üzemelő kereskedelmi szálláshely részére alapvetően szükséges a tűrhető minőségű út. Úgy tudjuk, hogy az út építési költség ennek ellenére több helyen -Önkormányzat ellen perkövetelésben és a közösségért végezett jótettek között , és a kifizetett Önkormányzati számlák között – is szerepel.

– Feszegethető az a téma az is, hogy az épületre a Hivatal mi alapján adott fennmaradási engedélyt az épületre. Pontosabban fogalmazva az elmúlt évek épület bővítéseire, felújításaira. Ezen kérdéskörben is érdemes lenne egy „független” hivatalnak vizsgálódnia.”

Zavaros ingatlanüzletbe keveredett a jobbikos kötődésű pilisborosjenői polgármester

Zavaros ingatlanüzletbe keveredett a jobbikos kötődésű pilisborosjenői polgármester

Kis abszurd mese is lehetne az alábbi történet, miként szerzett meg egy 3500 fős kis falu több tízmillió forintért egy düledező házat, hogy aztán csaknem egy évtized elteltével is azon ötleteljen, mihez kezdjen vele. Talán az ingatlanmutyi kifejezés sokkal jobban illene arra, amit a pilisborosjenői jobbikos kötődésű polgármester levezényelt. Az ügyben a minap közérdekű bejelentést is tett a településhez kötődő informátorunk. A faluvezető és testülete ellen pedig közvagyon hanyag kezelése miatt indulhat vizsgálat.

2017.10.31

Elolvasom
Hihetetlen, mi minden fér ebbe a könnyű túrába

Hihetetlen, mi minden fér ebbe a könnyű túrába

Teve, Mackó, Szódás, Nagy-Kevély, kamu egri vár. Mindez egy 12 és fél kilométer hosszú, 450 méter szintkülönbségű turistaútba sűrítve. És akkor a kirándulás közben előbukkanó, pompás pilisi kilátóhelyeket még nem is említettem, ahol csak áll az ember földbe gyökerezett lábbal, és nézi a terepasztalként elé terülő tájat. Könnyű, de látványos túrát tettünk a Pilisben. Gyerekekkel is ajánlott!

2017.05.03.

Elolvasom
"Az új ingatlanadó annyi lenne, mint a villanyszámlánk!"

“Az új ingatlanadó annyi lenne, mint a villanyszámlánk!”

Egy Budapest tőszomszédságában lévő település a kieső bevételeket komoly mértékű építményadóval kénytelen befoltozni. Pilisborosjenőn indulatokat szül az ingatlanadó mértékének növelése. A vitákban régi sérelmek, őslakosok és kiköltőzök közötti ellentétek is felszínre kerülnek. Riport.

2013.01.29.

Elolvasom